AkzoNobel krijgt goedkeuring voor wereldwijde modernisering van Iveco-showrooms


AkzoNobel heeft een order binnengehaald voor de levering van coatings voor de wereldwijde modernisering van alle showrooms van Iveco, een in Italië gevestigde fabrikant van vracht- en bedrijfswagens.
 
De overeenkomst - tot stand gebracht door AkzoNobel Global Image Solutions (GIS) - omvat de levering van een 'special-effect' poedercoating die specifiek voor Iveco is ontworpen. De coating wordt gebruikt voor onderdelen van het exterieur en voor de merken en logo's (signage) van meer dan 2.000 showrooms.
 
GIS werd nog geen jaar geleden opgericht om de verschillende coatingsproducten uit het gehele aanbod van AkzoNobel gebundeld aan te kunnen bieden. Er is reeds goedkeuring ontvangen van klanten zoals Shell, Volvo en McDonald's.
 
"Deze goedkeuring betekent opnieuw een succes voor een groeiende business die klanten een gemakkelijke "one stop shop" biedt", aldus Leif Darner, het lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel dat verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Door onze uitgebreide know-how en wereldwijde deskundigheid hebben wij antwoorden en oplossingen voor alle aspecten van innovatieve coatingstechnologie".
 
GIS Business Development Manager Angus Findlay voegde hier nog aan toe: "Door onze krachten te bundelen met de activiteiten Powder Coatings en Car Refinishes van AkzoNobel konden wij een reeks potentiële oplossingen bieden voor de behoefte van Iveco. Cicrespi, de onderneming die verantwoordelijk is voor de merkimplementatie van Iveco, complimenteerde ons ook met de snelheid waarmee de kleur werd ontwikkeld en met onze oplossing voor enkele potentiële toepassingsproblemen".
 
Iveco ontwerpt, fabriceert en verkoopt een breed assortiment lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, terreinvrachtwagens, touringcars en bussen voor stads- en regiovervoer, alsmede speciale voertuigen voor toepassingen zoals brandbestrijding.
 
---
 

Noot voor de redactie - niet voor publicatie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van Tomorrow's Answers Today(TM).
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
AkzoNobel
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contact: Tim van der Zanden

Attachments

Pdf file AkzoNobel nieuwsbericht