AkzoNobel stoot non-stick coatings af


AkzoNobel is overeengekomen haar non-stick coatings af te stoten aan de Amerikaanse privé-onderneming Whitford Worldwide. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De deal omvat de anti-aanbakcoatings van AkzoNobel, die geproduceerd worden op vijf locaties in de Verenigde Staten, China, India, Brazilië en Italië. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 zijn afgerond.
 
"Hoewel het een solide business betreft, heeft non-stick coatings niet de schaalgrootte om een echte wereldwijde marktleider te worden", aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings. "In handen van nieuwe eigenaren ontstaan echter goede groeikansen en wij zijn ervan overtuigd dat onze medewerkers deel gaan uitmaken van een ambitieuze en succesvolle onderneming die wordt geleid door capabele professionals die de business verder gaan uitbouwen".
 
CEO Dave Willis van Whitford Worldwide voegde hieraan toe: "De overname van de non-stick-activiteiten van AkzoNobel biedt ons toegang tot ultramoderne technologie en deskundigheid waarmee we onze productportefeuille aanzienlijk kunnen uitbreiden. Het is een uitstekende business die perfect past binnen onze ambities en groeiplannen".

Whitford Worldwide fabriceert een breed assortiment non-stick coatings voor consumententoepassingen van allerlei aard, waaronder braadpannen, koffiewarmhoudplaten en wafelmachines. De onderneming werd opgericht in 1969 en fabriceert tevens coatings voor de chemische procesindustrie en petrochemie.

Bij non-stick coatings van AkzoNobel werken circa 140 mensen en op dit moment vinden besprekingen plaats hoeveel daarvan zullen worden overgenomen. De vakbonden en werknemersvertegenwoordigers zijn op de hoogte gesteld en waar van toepassing gaan op korte termijn overlegprocedures van start. Ook zal indien en waar nodig overheidstoestemming worden gevraagd.
 
----

Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Todayä".
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
 

Attachments

Pdf file persbericht