AkzoNobel claimt pole position met innovatief verfsysteem voor Formule 1-team van Vodafone McLaren Mercedes


Vandaag werd bekend gemaakt dat AkzoNobel Car Refinishes de officiële leverancier wordt van verfproducten voor het Formule 1-team van Vodafone McLaren Mercedes.
 
De onderneming heeft een hoogwaardig Sikkens®-verfsysteem ontwikkeld dat door Heikki Kovalainen en regerend kampioen Lewis Hamilton zal worden gebruikt tijdens de voorbereiding van het team om de wereldkampioentitel 2008 te verdedigen.
 
De nieuwe Vodafone McLaren Mercedes MP4-24, die vandaag werd onthuld in het McLaren Technology Center in Woking in het Verenigd Koninkrijk, is afgewerkt met een geavanceerd ultramodern systeem van Sikkens®-producten dat door AkzoNobel Car Refinishes speciaal is vervaardigd om tegemoet te komen aan de unieke technische eisen van Grand Prix racing.
 
"Het doet ons veel genoegen om een gerenommeerd bedrijf als AkzoNobel te verwelkomen als een partner van wereldklasse", aldus Ron Dennis, voorzitter en CEO van de McLaren Group. "We weten dat het visuele aspect een grote rol speelt bij de Formule 1-sport, die miljoenen kijkers trekt over heel de wereld. Sinds 2006 is de unieke chroomafwerking ons karakteristieke onderscheidingsteken dat ons aan 14 Grand Prix-overwinningen heeft geholpen. We verheugen ons daarom op een lange en succesvolle samenwerking".
 
De CEO van Akzo Nobel, Hans Wijers, voegde hier aan toe: "Wij gebruiken onze ervaring met coatings om onze partners te voorzien van speciaal vervaardigde technische en prestatieverhogende producten. Deze commerciële samenwerking tussen twee ondernemingen van wereldklasse is een perfect voorbeeld van ons streven naar voortdurende innovatie en ik ben ervan overtuigd dat wij samen een winnend team zullen blijken te zijn".
 
Voordat de samenwerking zijn beslag kon vinden moest aan strenge technische eisen worden voldaan, maar AkzoNobel doorstond alle proeven met glans. Een winnende combinatie van systemen en speciale producten die voldoen aan de wetgeving voor vluchtige organische stoffen (VOC's) helpt prestaties te optimaliseren en produceert tegelijk de zo belangrijke, opvallende chroomafwerking van de MP4-24.
 
Het nieuwe Sikkens®-systeem produceert niet alleen een zeer aparte glanzende chroomafwerking, maar halveert ook de uithardingstijd voor nieuwe carrosserieonderdelen, waardoor het applicatieproces van de verf aanzienlijk wordt versneld.
  
"Het verleggen van technologische grenzen is een essentieel onderdeel van onze productontwikkeling en het doet ons veel genoegen om Vodafone McLaren Mercedes te voorzien van een superieur systeem dat hun eisen vervult op het gebied van prestaties, snelheid en precisie", aldus Jim Rees, General Manager van AkzoNobel Car Refinishes.
 
Martin Whitmarsh, de CEO Formula 1 van Vodafone McLaren Mercedes, voegde hieraan toe: "Door onze samenwerking met AkzoNobel hebben we de technische capaciteiten ontwikkeld om specialistische coatings toe te passen op composietmaterialen en diverse substraten in de vorm van lichtere en milieuvriendelijkere producten".
 
"We hebben al enkele belangrijke resultaten geboekt op dit gebied door de gemiddelde uithardingstijd van carrosserieonderdelen meer dan te halveren en de CO2-uitstoot van de spuiterij met zo'n 80 procent te verminderen. We werken samen met AkzoNobel Car Refinishes aan verdere innovaties, waarbij we coatingsmogelijkheden onderzoeken voor auto's die we nu gebruiken, maar ook voor auto's die voor de toekomst staan gepland".
 
Lewis Hamilton, de jongste kampioen uit de Formule 1-geschiedenis begint op 29 maart in Australië aan de verdediging van zijn titel in de nieuwe Vodafone McLaren Mercedes MP4-24 met Sikkens®-coating.
 
----
 
 
Een rechtenvrije afbeelding van de Vodafone McLaren Mercedes MP4-24 kan worden gedownload op http://www.mclaren.com/mediaroom/2009-launch.php.
 
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today".
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
 
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contact: Tim van der Zanden

Attachments

Pdf file persbericht