AkzoNobel wint prestigieus verfcontract voor Nederlands rebranding-project


Het onderdeel Car Refinishes van AkzoNobel is gekozen als leverancier van verfsystemen voor de rebranding van Essent Network, de distributiearm van de Nederlandse energieleverancier Essent (nu actief onder de naam Enexis).
 
Car Refinishes gaat haar hoogwaardige VOS-conforme Sikkens® Autocoat BT-verfoplossingen leveren aan de Nederlandse branding-specialist RGN, die het beheer heeft over het rebranden van het 1.100 voertuigen tellende wagenpark van Essent Network. Ook diverse andere objecten en ondergronden worden aangepast om te voldoen aan de onlangs geïntroduceerde vereisten voor uiterlijk en huisstijl van Enexis.
 
"Het doet ons bijzonder veel genoegen dat wij zijn uitgekozen voor dit project, dat een van de grootste in zijn soort is in de afgelopen jaren", aldus Jim Rees, Managing Director van AkzoNobel Car Refinishes. "Enexis wenst dat de hele rebranding-operatie is gericht op levering van de snelste, meest efficiënte en consistente verfsystemen, zodat hun voertuigen zo snel mogelijk weer de weg op kunnen".
 
Het besluit van RGN om Sikkens te kiezen was niet alleen gebaseerd op de kracht en kwaliteit van het producten- en dienstenpakket. Er werd ook rekening gehouden met de staat van dienst van het bedrijf als betrouwbare partner met rijke internationale ervaring in het leveren van klantgerichte verfsystemen, in het bijzonder voor imagoveranderingsprojecten en voor eigenaren van wagenparken.
 
De Managing Director van RGN, Erwin Scholten van Agteren, voegde hieraan toe: "In een zeer concurrerende markt zoals die voor energie moet een complex project zoals rebranding snel en effectief worden uitgevoerd. In dit geval betekent dat uiterst professioneel projectbeheer, en coatings en diensten van topkwaliteit. Wij zijn er vast van overtuigd dat de samenwerking tussen RGN en AkzoNobel Car Refinishes zal resulteren in een uiterst concurrerende, hoogkwalitatieve verfoplossing, zodat de voertuigen maar kort uit het bedrijf zijn en de winstgevendheid van de klant wordt gemaximaliseerd".
 

"Onze ervaring met coatings en onze staat van dienst zijn erop gericht om onze partners en ons klantenbestand te voorzien van duurzame oplossingen op maat", zei hij. "Wij zetten onze klanten op de eerste plaats door hen te voorzien van de allerbeste toekomstbestendige producten, de snelste doorlooptijden en een service van topkwaliteit door middel van een speciale klantgerichte benadering".
 
De streefdatum voor voltooiing van het Enexis-project is eind juni 2009.
 
- - -
 
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale pro forma omzet € 15,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"TM.
 
AkzoNobel Car Refinishes is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van verf en van diensten voor autoreparaties, commerciële voertuigen en plastic voor auto-onderdelen. Zij biedt coatings voor carrosseriereparatie of recoating, aan een klantenkring van herstellers, dealers, wagenparkbeheerders, leveranciers op autogebied en de grotere bus- en vrachtwagenproducenten. De merken zijn o.a. Sikkens®, Lesonal®, Dynacoat®, Wanda® en Sikkens Autocoat® BT. Car Refinishes is actief in meer dan 60 landen en heeft overal ter wereld specialisten die inzicht hebben in lokale markten en weten in te spelen op lokale behoeften. Haar ultramoderne klantenservice op het gebied van kleurstelling en technologie omvat technische en logistieke ondersteuning en het leveren van trainingsprogramma's. Internet: http://www.akzonobel.com/cr
 
Noot voor de redactie - niet voor publicatie
Voor meer informatie
Akzo Nobel Car Refinishes
Naam, Marc Michelsen
Tel: 06 229 471 38
 
 

Attachments

Pdf file persbericht