AkzoNobel jaarverslag 2008 online


AkzoNobel heeft vandaag haar verslag over 2008 online geplaatst. Het betreft een mijlpaal omdat het de eerste keer is dat de onderneming haar jaarrapport en duurzaamheidsrapport heeft gecombineerd in één enkele publicatie. De gedrukte engelstalige versie is beschikbaar vanaf 18 maart.
 
Het verslag over 2008, getiteld 'Delivering Tomorrow's Answers Today', bevat gedetailleerde informatie over de financiële en duurzaamheidsprestaties van de onderneming. Tevens benadrukt het verslag AkzoNobel's inspanningen op het gebied van productinnovatie.
 
"Nu duurzaamheid zo sterk is ingebed in onze organisatie - en een onlosmakelijk onderdeel vormt van de manier waarop we werken en onze groeiende portefeuille van eco-premium-producten ontwikkelen - ligt het voor de hand om eveneens op een geïntegreerde manier te rapporteren over onze financiële en duurzaamheidsprestaties", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel.
 
"De combinatie van de twee rapporten in één publicatie onderstreept ook onze grote betrokkenheid bij duurzame activiteiten, wat bovendien blijkt uit het feit dat AkzoNobel opnieuw staat genoteerd als een van de best presterende ondernemingen in de onafhankelijke Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) voor 2008".
 
Wijers voegde hieraan toe dat, voor de allereerste keer, de positie van de onderneming op deze DJSI ranglijst invloed zal hebben op de lange termijn beloning voor de Raad van Bestuur en overige topmanagers. De voorgestelde wijziging in het beloningsbeleid vereist nog wel goedkeuring van de aandeelhouders. De wijziging houdt in dat de jaarlijkse positie van AkzoNobel op de DJSI ranglijst het aantal aandelen medebepaalt dat wordt toegekend als onderdeel van het beloningssysteem.
 
Bezoekers van www.akzonobel.com/report ontdekken dat het verslag over 2008 niet alleen toegankelijk is als een pdf-bestand dat kan worden gedownload. Er is ook een speciale interactieve website opgezet waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van geavanceerde internettechnologie die snelle en gemakkelijke toegang mogelijk maakt tot alle gegevens, statistieken en redactionele inhoud.
 
Daarnaast is extra functionaliteit beschikbaar, zoals het bekijken van aanpasbare grafieken en het downloaden van financiële informatie in Excel-formaat, waarbij het navigeren tussen de verschillende hoofdstukken zo moeiteloos mogelijk is gemaakt.
 
Naast verhoging van de efficiëntie en verbetering van de milieu-voetafdruk van AkzoNobel, betekent het combineren van de twee rapporten ook dat een veelheid van bedrijfsinformatie nu beschikbaar is in één document.
 
- - -
 
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale pro forma omzet €15,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"ä.
 
Noot voor de redactie - niet voor publicatie
Voor meer informatie
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contact: Tim van der Zanden

Attachments

Pdf file persbericht