A Magazine wint "Oscar" voor design


Het AkzoNobel externe magazine heeft een prestigieuze 'design award' gewonnen die elk jaar wordt uitgereikt door de invloedrijke Art Directors Club (ADC) in New York.
 
A Magazine, dat over heel de wereld wordt gedistribueerd, sleepte een Bronze ADC Cube in de wacht in de categorie Corporate and Promotional Design: Newsletter, Journal, or House Publication van de jaarlijkse wedstrijd. A Magazine werd afgelopen oktober geïntroduceerd als plaatsvervanger van het tijdschrift Matters van AkzoNobel.
 
"Wij zijn erg blij met deze erkenning, en we hebben dit natuurlijk te danken aan het hele team dat het tijdschrift samenstelt", aldus John McLaren, Corporate Director of Communications van AkzoNobel. "A Magazine is een prachtige, vernieuwende creatie en veel mensen verdienen lof voor al hun harde werk om ervoor te zorgen dat het aan de hoogste criteria beantwoordt. In een wereld met zoveel verschillende tijdschriften springt A Magazine eruit als een publicatie die verfrissend anders is. Het weerspiegelt volop Tomorrow's Answers Today".
 
ADC awards staan bekend als de Oscars van de designwereld en als echte, niet zomaar te behalen symbolen van creatieve prestatie. Inzendingen worden streng en nauwgezet beoordeeld door een objectieve jury. "De zware, glimmende ADC Cube is een duurzaam symbool van creatief leiderschap en innovatie", aldus de ADC. "Winnaars krijgen hun ereplaats bij het beste wat er binnen de industrie wordt geproduceerd op het gebied van reclame, ontwerp, fotografie, illustratie en interactieve media".
 
Alle winnende inzendingen worden van 4 t/m 26 juni tentoongesteld in de ADC Gallery en maken deel uit van een internationale multi-stedentour.  
 
Het Engelstalige A Magazine is gratis beschikbaar, en een abonnement kan aangevraagd worden via: www.akzonobel.com/a
 
- - -
 
 
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale pro forma omzet €15,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"TM.
 
Noot voor de redactie - niet voor publicatie
Voor meer informatie
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contact: Tim van der Zanden

Attachments

Pdf File AkzoNobel News Release