AkzoNobel vergroot capaciteit in China


 

8 april 2010

 

 

Tijdens de officiële opening van een locatie-uitbreiding voor de productie van monochloorazijnzuur (MCA) in China, onderstreepte AkzoNobel nogmaals de strategische doelstelling om te investeren in sterk groeiende markten.

 

Deze locatie van AkzoNobel in Taixing - met een huidige productiecapaciteit van 60.000 MT/jaar - is de grootste in haar soort in China. Hiermee kan nu beter worden ingespeeld op de gestaag groeiende vraag naar MCA in China, waar de markt in lijn met het Bruto Binnenlands Product jaarlijks meer dan 10 procent groeit. MCA is een chemisch tussenproduct dat op grote schaal wordt ingezet voor de productie van landbouwchemicaliën, carboxymethylcellulose (CMC), oppervlakteactieve stoffen en een reeks andere toepassingen.

 

"China is van cruciaal belang voor onze internationale ontwikkeling en deze investering is een duidelijk bewijs van ons streven naar versterking van onze posities en vergroting van onze capaciteiten in sterk groeiende regio's", aldus Rob Frohn, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Als 's werelds grootste leverancier van MCA is het van groot belang om hulpbronnen beschikbaar te stellen om samen met onze klanten een verdere groei in essentiële markten te garanderen.

 

In de fabriek in Taixing, die nu twee keer zoveel capaciteit heeft als het oorspronkelijke ontwerp, zorgen ultramoderne, zelf ontwikkelde technologieën en de hoogste HSE-normen voor een sterke kostenpositie gekoppeld aan de laagst mogelijke milieubelasting.

 

Taixing is de jongste in een reeks belangrijke ontwikkelingen voor AkzoNobel in China. In 2009 opende AkzoNobel een Powder Coatings Technology Center in Ningbo, terwijl in december op de multi-site in Ningbo voor € 275 miljoen de nieuwe faciliteit voor chelaten in bedrijf werd genomen. De fabriek in Ningbo wordt naar verwachting in november officieel geopend.

 

AkzoNobel telt meer dan 6.000 medewerkers in China bij een jaaropbrengst van meer dan € 1 miljard.

 

- - -

                                                                                                                                                                                      

AkzoNobel is er trots op een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen te zijn. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij produceren en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2009 bedroeg de totale omzet €13,9 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 57.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"TM.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833

Contactpersoon: Oskar Bosson

 

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854

Contactpersonen: Huib Wurfbain en Ivar Smits

 

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht