FLSmidth skal levere komplet cementfabrik i Tunesien


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 17-2010, 21. maj 2010

FLSmidth har indgået en kontrakt til en værdi af 797 mio. kroner med det tunesisk-ejede selskab Carthage Cement om levering af udstyr og ydelser til en topmoderne cementfabrik med en kapacitet på 5.800 tons pr. dag. Fabrikken skal opføres ca. 40 km sydvest for den tunesiske hovedstad Tunis.

Leverancerne omfatter blandt andet en komplet ovnlinie, ATOX- og UMS-møller, siloer, et komplet ECS (Expert Control and Supervision) automationssystem samt et pakkeri. For at sikre miljøet bedst muligt udstyres fabrikken endvidere med et QCX kvalitetsstyringssystem, gasanalyseudstyr og filtre til røgrensning.

 

Kontrakten er indgået i tæt samarbejde med de tyrkiske entreprenørvirksomheder EKON og PROKON, som er ansvarlige for alle anlægsarbejder, bygninger og konstruktioner, samt montage af det af FLSmidth leverede udstyr. 

 

Cementfabrikken, der vil blive den teknologisk mest avancerede i Tunesien, er forberedt til eventuel senere anvendelse af alternative brændsler.

 

"FLSmidth har en lang forhistorie i Tunesien og andre nordafrikanske lande, og vi er overbevist om at det afrikanske cementmarked fortsat byder på muligheder for vækst. Dette projekt er derfor meget vigtigt og vil yderligere styrke vores position i regionen. Cementfabrikken bliver en af de største i Nordafrika og udmærker sig ved den nyeste teknologi, de mest energieffektive løsninger og de højeste miljømæssige standarder," siger adm. koncernchef Jørgen Huno Rasmussen.

 

Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening indtil kunden overtager fabrikken i 2012.

 

                         -------------------------------------

 

 

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til adm. koncernchef Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth & Co. A/S på tlf. 36 18 18 00.

 

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

 

 Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations

 


Attachments

Link til pdf-version