AkzoNobel opent zesde poedercoatingsfabriek in China


25 oktober 2010

 

Met de opening van een zesde poedercoatingsfabriek in China zet AkzoNobel een nieuwe stap op weg naar realisatie van de ambitie om in de komende vijf jaar een omzetverdubbeling in dit land te genereren. De fabriek bevindt zich in de Wuhan Economic and Technological Development Zone, een belangrijke industrie- en productiehub in Centraal-China.

 

De nieuwe fabriek gaat het Interpon®-assortiment produceren, het vlaggenschip van AkzoNobel Powder Coatings, en vormt een aanvulling op de vijf bestaande locaties in Shenzhen, Langfang, Ningbo, Suzhou en Chengdu.

 

"China is van fundamenteel belang binnen onze nieuwe strategie van versnelde en duurzame groei en deze zesde fabriek is de meest recente van een reeks nieuwe faciliteiten die AkzoNobel onlangs in de regio in gebruik heeft genomen," aldus Leif Darner, binnen de Raad van Bestuur van de onderneming verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Onze ambities voor China zijn duidelijk en we zijn vastberaden deze te verwezenlijken."

 

De productiecapaciteit van de faciliteit in Wuhan is momenteel 4.000 ton per jaar, maar kan verder worden uitgebreid. Door de extra capaciteit kan AkzoNobel beter voldoen aan de toenemende vraag in een van 's werelds grootste markten voor poedercoatings.

 

"China kent de snelste groei in de wereld in termen van poedercoatingsomzet," zei Rob Molenaar, Managing Director van AkzoNobel Powder Coatings. "Deze vraag komt door een aantal factoren: het snelle tempo van de verstedelijking en de bijbehorende groei van de huisvestingssector, de bouw en de auto-industrie. Door van deze trend te profiteren hebben onze activiteiten de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt."

 

"Wij verwachten dat deze trend zal doorzetten. De opening van deze zesde fabriek stelt ons dus niet alleen in staat om beter te voldoen aan de vraag in de markt, maar zorgt er ook voor dat wij een sterke geografische spreiding realiseren, waarbij Wuhan een uitstekende ligging kent om afnemers in Centraal-China te bedienen."

 

Poedercoatings zijn vrij van vluchtige organische stoffen en Interpon kent een brede toepassing bij de productie van apparaten, in de bouw, de auto-industrie, de meubelindustrie, de algemene industrie en in de IT-sector.

 

AkzoNobel heeft momenteel ongeveer 6.500 medewerkers in China, dat tevens 11 procent van de middelen voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie van de onderneming ontvangt. De totale omzet over 2009 bedroeg $1,5 miljard. De focus van de onderneming op China neemt volgende maand nog verder toe, wanneer AkzoNobel de nieuwe multisite in Ningbo, een investering van €275 mln, officieel in gebruik neemt.

 

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

 Niet voor publicatie - voor meer informatie

 

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contactpersoon: Oskar Bosson

 

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contactpersonen: Huib Wurfbain en Ivar Smits

 

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht