FLSmidth afgiver tilbud på overtagelse af ESSA Australia


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 35-2010, 5. december 2010

FLSmidth har i dag offentliggjort et tilbud på overtagelse af det australske børsnoterede selskab ESSA Australia Limited (ESSA). FLSmidths tilbud svarer til en samlet købspris på omtrent 170 mio. kr. Tilbuddet anbefales enstemmigt af ESSAs bestyrelse med forbehold for et eventuelt mere gunstigt tilbud.

Købet er betinget af, at det accepteres af mindst 90 procent af aktionærerne samt opfyldelse af andre relevante betingelser.

ESSA er en verdensførende specialist inden for konstruktion, fremstilling, service og support af prøvetagningsudstyr og prøvetilberedningsudstyr til den internationale mineral- og mineindustri.

ESSA er tilstede indenfor en række markedssegmenter, blandt andet: tilberedning af mineralprøver, laboratorieudstyr, tilberedning af industrielle faststoffer, knusning af mineraler, metallurgiske test, prøvetagning af råmalm, reservedele og vedligeholdelse samt laboratorie- og prøvetagningsautomation.

ESSAs hovedkontor og produktionsfaciliteter er beliggende i Perth i Australien og ESSA gruppen beskæftiger ca. 100 medarbejdere.

"Teknologien og medarbejderstaben passer perfekt til FLSmidths prøveudtagnings- og laboratorieteknologier og er en yderligere styrkelse af firmaets udbud af produkter til mineralindustrien", udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.

En PDF-udgave af prospektet vil foreligge på FLSmidths hjemmeside www.flsmidth.com fra 7. december 2010.      

                                            -------------------------------------

 

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth & Co. A/S på tlf. 36 18 18 00.

 For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

 

Med venlig hilsen
Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF