Aarhus Lokalbank har i dag fået bekræftet, at Finanstilsynet har bedt politiet vurdere en sag om kursmanipulation i forbindelse med bankens køb af egne aktier.


 

Aarhus Lokalbank imødeser en eventuel undersøgelse med sindsro. Vi er overbevidst om, at vi ikke har overtrådt loven på nogen punkter.

Det er Finanstilsynets opgave at være 100 % sikre på, at alle danske pengeinstitutter holder sig helt og aldeles inden for love og regler. Det har vi fuld forståelse for, og vi vil, såfremt en undersøgelse iværksættes, medvirke ubetinget og stiller naturligvis alle informationer og oplysninger til rådighed.

Vælger politiet at igangsætte en undersøgelse, vil de konstatere, at Aarhus Lokalbank i perioden kun har købt aktier for netto ca.1 mio. kroner, idet Finanstilsynet ser bort fra aktier, som Aarhus Lokalbank har solgt på OTC-markedet.

Nettokøbet svarer til under en halv procent af bankens samlede aktiekapital.

Vore aktier er ikke særligt likvide, derfor har vi som mange andre en bemyndigelse fra vores generalforsamling til at købe op til 10 % af vore aktier for at sikre, at de aktionærer, der af den ene eller anden grund er nødt til at sælge aktier også rent faktisk kan komme af med de aktier. Vore køb af aktier følger mønstret fra mange andre illikvide aktier.

Aarhus Lokalbank er af den opfattelse, at der ikke er tale om nogen form for kursmanipulation, men udelukkende almindelig bankdrift.

Aarhus Lokalbank har fuld tillid til politiet, og vi er sikre på at en eventuel undersøgelse vil vise, at Aarhus Lokalbank har handlet korrekt.

Kontaktperson: Konsti. bankdirektør Carsten Stenulm på telefon 51 50 91 16.


Attachments

fondsbrsmeddelelse nr. 27 - 2010.pdf