AkzoNobel benoemt topfunctionaris bij Decorative Paints in China


22 februari 2011

 

De strategische groeiambities van Akzo Nobel om op de middellange termijn de omzet in China te verdubbelen van $1,5 miljard naar $3 miljard hebben met de benoeming van Lin Liangqi als de nieuwe Managing Director van Decorative Paints voor China en Noord-Azië een verdere impuls gekregen.

 

De onderneming wil haar strategische groeiplanning voor de regio versnellen en de heer Lin - voorheen werkzaam bij Philips Lighting - krijgt als taak om zijn uitgebreide kennis en ervaring te gebruiken om de groei in een van de meest dynamische markten ter wereld te stimuleren.

 

De heer Lin zal officieel per 1 april zijn nieuwe taak op zich nemen. Tot voor kort was hij CEO bij Philips Lighting Greater China, waar hij sinds zijn indiensttreding in 1994 verscheidene sleutelposities heeft bekleed.

 

"Wij zijn zeer verheugd met de komst van Lin Liangqi naar AkzoNobel," aldus Tex Gunning, die als lid van de Executive Committee verantwoordelijk is voor Decorative Paints. "Zijn sterke leiderschapskwaliteiten in combinatie met zijn strategische visie en financiële inzicht zullen een belangrijke rol spelen bij het uitbouwen van het sterke merk Dulux in het dynamische middensegment van de Chinese markt. Hierbij zal hij het maximale rendement kunnen halen uit ons voortdurend groeiende netwerk van circa 4.000 aangesloten winkels."

 

"Zijn uitgebreide ervaring - met name in China en India - zal ons helpen onze ambitie te verwezenlijken om de komende vijf jaar het marktaandeel van het merk Dulux aanzienlijk te vergroten."

 

De heer Lin (48) heeft een doctorsgraad van de Katholieke Universiteit Leuven in België en heeft bewezen door gedegen financieel management en een intuïtief begrip van de ontwikkelingen in deze regionale markt een substantiële groei te kunnen bereiken.

 

- - -

 

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

 

Noot voor de redactie - niet voor publicatie

 

Corporate Media Relations                           Corporate Investor Relations,
Tel. 020 502 78 33                                        Tel. 020 502 7854
Contactpersoon: Christian Tardif                  Contactpersonen: Huib Wurfbain en Ivar Smits

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht