Nordea Invest Specials årsrapport 2010


Bestyrelsen for Investeringsforeningen Nordea Invest Special har på sit møde den 25. februar 2011 godkendt foreningens regnskab og indstiller det til behandling på generalforsamlingen den 31. marts 2011.

Udviklingen i foreningen
Foreningens samlede afkast blev 243 mio. kr. Den forvaltede formue steg fra 1.652 mio. kr. til 2.135 mio. kr. Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales 172 mio. kr. i udbytte, mens den resterende del af overskuddet tillægges formuen.

Fremgang for verdensøkonomien
2010 var præget af et moderat opsving i verdensøkonomien, som imidlertid dækkede over store regionale forskelle. I emerging markets-landene fortsatte den høje økonomiske vækst, mens opsvinget i USA var svagere. I Europa var væksten endnu lavere og stærkt geografisk differentieret. Udviklingen dækkede over høj vækst i Tyskland og Sverige og recession i flere lande i Sydeuropa. I både USA og Europa blev fremgangen udfordret af usikkerhed om, hvorvidt den private sektor var i stand til at tage over i takt med udfasningen af de offentlige støtteordninger. Samtidig blev den kraftigt voksende statsgæld et stigende problem – ikke kun i de gældsplagede lande i Sydeuropa – men i praktisk talt alle vestlige lande.

Udviklingen i aktieafdelingerne
Nordea Invest Specials aktieafdelinger gav pæne positive afkast i 2010. Det var et resultat af en generel fremgang på aktiemarkederne, som var udløst af stigende indtjening i virksomhederne og en svag bedring af konjunkturerne. Nordea Invest Special Danske aktier fokus steg 32,5 pct. Det danske aktiemarked var på globalt plan et af dem, som udviklede sig stærkest, og desuden klarede afdelingen sig mere end 7 procentpoint bedre end markedet. Nordea Invest Special Europæiske aktier fokus steg 19,0 pct., hvilket ligeledes var mere end 7 procentpoint bedre end markedet.

Udviklingen i obligationsafdelingerne
Nordea Invest Specials obligationsafdelinger gav høje afkast i 2010. Gennem året flyttede investorerne i vid udstrækning deres midler til de mere stabile økonomier i Nordeuropa, herunder Danmark. Det smittede af på udviklingen i Nordea Invest Special Formueforvaltning obligationer, som steg 4,9 pct. i 2010. Markedet for virksomhedsobligationer nød gennem året godt af stigende indtjening i virksomhederne med faldende konkursrater til følge. Det smittede af på Nordea Invest Special European High Yield Bonds, som steg 14,2 pct.

Årsrapporten for 2010 er tilgængelig på www.nordeainvest.dk
Årsrapporten for 2010 kan fra den 25. februar 2011 bestilles hos Nordea Invest eller downloades på www.nordeainvest.dk.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til administrerende direktør Cristina Lage på telefon 33 36 06 00.

Med venlig hilsen
Nordea Invest
 

Lars Eskesen                                      Cristina Lage
Bestyrelsesformand                             Adm. direktør