Baltikums Bank finanšu rādītāji 2010. gadā

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” (turpmāk – Baltikums Bank) ir apkopojusi bankas operatīvos finansiālos rādītājus 2010. gada 31. decembrī. Banka kārtējo reizi ir apstiprinājusi savas attīstības stabilitāti un pabeigusi 10. finanšu gadu ar peļņu. Nesadalītā peļņa 2010. gadā ir 139 tūkst. LVL (198 tūkst. EUR).

Gada laikā banka veica būtiskus ieguldījumus servisa kvalitātes veicināšanā, biznesa procesu pilnveidošanā, personāla apmācībā, pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanā. Par mūsu pakalpojumu pieprasījumu liecina bruto ieņēmumu pieaugums par 2,4%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

2010. gadā bankas aktīvu kopapjoms pieauga par 12% un sasniedza 125,145 milj. LVL (178,065 milj. EUR). Piesaistīto depozītu apjoms 2010. gadā pieauga par 18,5% un 2010. gada 31. decembrī sasniedza 103,049 milj. LVL (146,626 milj. EUR). Par klientu uzticības līmeņa pieaugumu liecina arī bankas trasta pārvaldībā esošo līdzekļu pieaugums. Gada laikā šis rādītājs pieauga vairāk nekā 6 reizes un 2010. gada 31. decembrī sasniedza 35,804 milj. LVL (50,945 milj. EUR).

Klientu finansēšanas jomā Baltikums Bank piekopa sabalansētu un konservatīvu pieeju, kā rezultātā gada laikā samazinājies kredītu portfeļa apjoms no 33,451 milj. LVL (47,596 milj. EUR) līdz 27,383 milj. LVL (38,962 milj. EUR). 2011. gadā banka, pamatojoties uz savu klientu darbības aktivizāciju, plāno paplašināt klientu finansēšanas iespējas, sevišķi īstermiņa finansēšanas jomā.

Bankas kapitāla pietiekamība 2010. gada 31. decembrī veidoja 15,40% (LR Finanšu tirgus un kapitāla komisijas prasība – vismaz 8%), likviditāte – 71,38% (LR Finanšu tirgus un kapitāla komisijas prasība – vismaz 30%).

Baltikums Bank ir starptautiska privāta banka ar Centrālo biroju Rīgā (Latvija) un ir pārstāvēta 6 valstīs. Mūsu mērķis ir sniegt augstākās kvalitātes un patēriņa vērtības pakalpojumus biznesa attīstībai, mūsu klientu labklājības saglabāšanai un vairošanai. Savukārt, klienti palīdz mums nodrošināt biznesa uzplaukumu, kas veicina mūsu darbinieku, akcionāru, kā arī valstu, kurās mēs dzīvojam un strādājam, labklājības kāpumu.

Uldis Zandars
         AS „Akciju komercbanka „Baltikums””
         Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
         Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536