Opdatering på Aqualifes aktiviteter - First North meddelelse nr. 1/2011


Hørsholm, den 7. marts 2011, 2011-03-07 12:39 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Opdatering på Aqualifes aktiviteter


Denne meddelelse redegør for forholdene omkring Aqualife-gruppen af selskaber, opdelt på fire kategorier:

  1. Forretningsmæssige forhold: forventningerne til 2010 nedjusteres
  2. Finansiering – tilbagebetaling af lån fra Maersk og kapitalrejsning
  3. Finanskalender: udskydelse af offentliggørelse af 2010 årsrapport
  4. Ændring i Aqualifes ledelse

 

1.  Forretningsmæssige forhold og forventninger

Udskydelse af hurtigere rute fra Halifax, Nova Scotia til Rotterdam, Holland

I First North meddelelse nr. 42/2010 oplyste Aqualife, at det forventedes, at containerruten fra Halifax, Nova Scotia til Rotterdam ville blive omlagt, således at transporttiden fra Canada til Aquaporten i Urk, Holland kunne reduceres med syv dage. Denne forbedring ville betyde, at Aqualife kunne tilbyde sine kunder en bedre service, blandt andet fordi den kortere sejltid ville tillade transport af en større biomasse i hver fragt uden risiko for, at de affaldsstoffer, som de transporterede skaldyr afgiver, ville nå kritiske koncentrationer.

Det må imidlertid konstateres, at denne omlægning af ruten Halifax – Rotterdam er udskudt indtil videre. Det betyder, at indtil et alternativ er fundet, vil det være begrænset, hvor mange fragter af hummere, der kan gennemføres fra Halifax til Rotterdam.

Aqualife arbejder på at få problemet løst, blandt andet ved at få etableret et alternativ til Halifax – Rotterdam ruten, som kan give den ønskede reduktion af transporttiden fra Canada til Urk, Holland. Ruten til Rotterdam går via Bremerhaven, Tyskland og ved at losse containerne i Bremerhaven i stedet for i Rotterdam vil den ønskede kortere transporttid kunne opnås. For at kunne benytte denne mulighed kræves en godkendelse fra de tyske veterinære myndigheder, lige som der skal opnås en dispensation fra de gældende vægtgrænser for lastbiler i Tyskland. Da tilsvarende tilladelser allerede er opnået i Holland, forventes det, at disse tilladelser også kan opnås i Tyskland. 

 

Logistikprojekt forløber som planlagt

I meddelelse nr. 46/2010 til First North informerede Aqualife om, at selskabet havde indgået en betydende aftale med det tyske selskab United Food Technologies AG (”UFT”) om, at Aqualife skulle transportere 140 ton levende sibiriske stør for UFT fra Tyskland til Abu Dhabi løbet af første halvår 2011 i forbindelse med etablering af et større produktionsanlæg for kaviar i Mellemøsten. UFT er en større global leverandør af akvakulturelle anlæg.

Den første container med levende stør er nu ankommet med Maersk Lines containerskib til Jebel Ali i Dubai.  Herefter vil der hver uge over det næste halve års tid ankomme containere med levende stør til Jebel Ali.

 

Aqualifes containerkapacitet er fuldt udnyttet

Med det omfang, som størprojektet har, vil den flåde af specialindrettede Maersk-containere, som er til Aqualifes rådighed, være næsten fuldt udnyttet de næste 5-6 måneder. Der vil dermed i denne periode være meget begrænsede muligheder for at gennemføre fragter for andre kunder.



Ændring i regnskabsprincip for Aquaport i Urk, Holland

I juni 2010 overdrog Aqualife-selskabet Fjord’s ApS en Aquaport til Urk Shellfish BV på grundlag af en finansiel leasingkontrakt. Transaktionen blev optaget i 1. halvårsregnskabet for 2010 med en omsætning på DKK 4,2 mio. og et dækningsbidrag på DKK 1,6 mio. Der indgår også en serviceaftale med en samlet værdi på ca. DKK 1 mio., der indregnes over serviceperioden på 60 måneder.

Gennem 2. halvår 2010 har der været indkøringsproblemer, som har forhindret en effektiv udnyttelse af Aquaporten. Problemerne blev først løst i slutningen af 2010, og kunden er derfor blevet godskrevet de kontraktmæssige leasingbetalinger for de første seks måneder, et samlet beløb på ca. DKK 1 mio.

Der er nu foretaget en nærmere vurdering af det bredere aftalemæssige grundlag for samarbejdet mellem Aqualife og Urk Shellfish BV, og parternes forståelse af det. Konklusionen er, at det næppe er korrekt at opfatte overdragelsen af Aquaporten som udtryk for en finansiel leasing, idet den kommercielle risiko for Aquaporten ikke kan siges at være overgået helt og fuldt til Urk Shellfish BV. Der er i stedet tale om en operationel leasing, eller lejeaftale, hvilket betyder, at ejerskabet til Aquaporten reelt ligger hos Fjord’s ApS.

Denne korrektion vil regnskabsmæssigt blive indarbejdet i årsrapporten for 2010 ved tilbageførsel af de posteringer, der blev foretaget i juni 2010 regnskabet. Sammen med godskrivelsen af 2. halvårs leasingbetalinger gør dette, at 2010-resultatet i Fjord’s ApS vil blive ca. DKK 1,2 mio. lavere end forventet.

Aqualife kan i 2011 blive nødt til at give Urk Shellfish BV en vis kompensation gennem reduktion af lejebetalingen, indtil fragtaktiviteten når det forventede niveau, Med den eksisterende containerkapacitet vil en kompensation i størrelsesorden DKK 0,5 mio. kunne blive nødvendig.

 

Forsinkelse i levering af Aquaport i Halifax, Nova Scotia

I 3. kvartalsmeddelelse 2010 blev det oplyst, at forventningen var, at Aquaporten til Aqualife North America Inc. ville blive færdiggjort, så den kunne faktureres til kunden i 2010. Denne Aquaport indgik derfor i forventningerne til 2010 omsætningen med en omsætning på DKK 6 mio. Produktionen af Aquaporten, som foregår i Danmark, er imidlertid blevet forsinket så meget, at afskibning til Canada først forventes at ske i marts 2011. Efterfølgende skal anlægget opstilles, færdiggøres og indkøres, hvorfor fakturering af det færdige anlæg til kunden nu forventes i maj-juni 2011. 

 

Forventninger til omsætningen i 2010 nedjusteres

Selskabet gav i First North meddelelse nr. 40/2010 af 4. november 2010 udtryk for en forventning til omsætningen i 2010 for koncernens selskaber under ét på et beløb i niveauet DKK 12-13 mio.

På baggrund af de ovenfor anførte forhold forventes nu en 2010-omsætning i niveauet DKK 1,5 mio.;  Aquaporten i Urk forbliver et aktiv ejet af Fjord’s ApS, mens Aquaporten til Halifax først bliver faktureret i 2011.  Desuden var der stort set ingen fragter i november-december 2010.

 

Forventninger til omsætningen i 2011

Omsætningen i 2011 vil være afhængig af en række faktorer, herunder containerkapaciteten. Ved den eksisterende kapacitet vil der maksimalt kunne realiseres en fragtomsætning i størrelsesorden DKK 16-18 mio. Yderligere fragtomsætning fordrer en udvidelse af kapaciteten.

Aquaporten til Halifax forventes faktureret fra Fjord’s i 2. kvartal 2011 med et beløb på ca. DKK 3 mio. for den danske del af leverancen. Dertil kommer indkøb af samme størrelsesorden, som foretages af Aqualife North America i Canada. I 4. kvartal forventes en Aquaport til Vancouver i Canada at kunne faktureres med en omsætning i den danske del af Aqualife på ca. DKK 3 mio. Endvidere forventes der solgt et antal mindre Aquastores med en samlet omsætning i størrelsesorden DKK 1 mio. Den samlede omsætning ud af de danske Aqualife selskaber fra salg af udstyr forventes dermed i 2011 at blive i størrelsesorden DKK 7 mio.


2.  Frist for tilbagebetaling af lån fra Maersk udskudt til 31. marts 2011

Aqualife oplyste i februar 2010 i First North meddelelse nr. 26/2010, at tilbagebetalingsfristen for lån, ydet af Maersk til Aqualife, var blevet forlænget til 1. marts 2011. På det tidspunkt udgjorde lånet, inkl. tilskrevne renter, et beløb på EUR 740 tus.

Siden da er opbygningen af Aqualifes forretning, herunder antallet af indtægtsgivende fragter, forløbet væsentligt langsommere, end det var forventet. Det blev der redegjort for i First North meddelelserne 40/2010 og 42/2010. 

På den baggrund har Aqualife bedt Maersk om udsættelse med tilbagebetalingen af lånet. Maersk har accepteret, at tilbagebetalingsfristen forlænges til 31. marts 2011. På det tidspunkt vil det skyldige beløb, inkl. tilskrevne renter, være på EUR 790 tus. eller ca. DKK 5,9 mio.

Aqualife arbejder på at tilvejebringe beløbet gennem en rettet emission til et mindre antal investorer.
Selskabet søger desuden at gennemføre en større kapitaludvidelse midt på året som grundlag for den videre kommercialisering og for at opnå en mere afbalanceret kapitalstruktur.




3.  Offentliggørelse af 2010 årsrapport udskydes til 31. marts 2011

Aqualife offentliggjorde i december 2010 finanskalender for 2011. Af den fremgik det, at årsrapport for 2010 forventedes offentliggjort den 15. marts 2011.

Med henvisning til de ovenfor omtalte forhold skal det meddeles, at Aqualife udsætter offentliggørelse af 2010 årsrapporten til 31. marts 2011.

Som en konsekvens af denne ændring vil selskabets ordinære generalforsamling 2011 blive udsat tilsvarende. Generalforsamlingen forventes nu afholdt den 9. maj 2011.  

 



4. Ændring i direktionen

Lars Jepsen er dags dato udtrådt af direktionen for Aqualife A/S, hvorefter direktionen består af Lars Nannerup. Det er aftalt, at Lars Jepsen fratræder fra Aqualife ved udgangen af juni måned 2011. Med det stade Aqualife er på, og de planer, der er, vil der i en lille organisation som Aqualife være behov for en ændret sammensætning af direktionen. Indtil sin fratræden vil Lars Jepsen bidrage til færdiggørelse af en række vigtige tekniske opgaver i Aqualife, herunder forestå konstruktionen af Aquaporten til Halifax, Nova Scotia. Lars Jepsen har gennem sit mangeårige virke i Aqualife bidraget væsentligt til udvikling og kommercialisering af Aqualifes teknologi og produkter.

 



Med venlig hilsen,

Lars Nannerup
CEO

 

 

 

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til:
Lars Nannerup, adm. direktør tlf.: (+45) 2242 4455
E-mail: lars@AQUALIFE.nu
Selskabets Certified Adviser er
Dahl-Sørensen & Partners A/S

Allan Reimann, tlf.: (+45) 3364 9205

 


Attachments

Aqualife_meddelelse_nr_1_2010_Opdatering.pdf