Notikusi ieguldījumu plānu pārvaldītāja maiņa

Notikusi valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldījumu plānu „Finasta konservatīvais ieguldījumu plāns” un „Finasta universālais ieguldījumu plāns” pārvaldītāja maiņa


2011. gada 1. aprīlī, Rīgā. IPAS „Finasta Asset Management Latvia“ (turpmāk tekstā arī – Sabiedrība) ir pabeigusi tās pārvaldīto valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldījumu plānu „Finasta konservatīvais ieguldījumu plāns” un „Finasta universālais ieguldījumu plāns” nodošanu IPAS „Finasta Asset Management”. Līdzekļu ieguldījumu plānu nodošana ir notikusi darbības reorganizācijas grupas līmenī ietvaros – IPAS „Finasta Asset Management Latvia” un IPAS „Finasta Asset Management” vienīgais akcionārs ir AB „Finasta Holding”. Nodoto valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldījumu plānu pārvaldnieka pienākumus tāpat kā līdz šim turpinās pildīt Andrejs Martinovs.     

 

IPAS „Finasta Asset Management”, kas Latvijas ieguldījumu pārvaldes tirgū darbojas no 2002. gada, šobrīd pārvalda sešus pensiju otrā līmeņa ieguldījumu plānus, piecus ieguldījumu fondus, kā arī piecus pensiju trešā līmeņa ieguldījumu plānus un privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus. Sabiedrības pārvaldīto otrā līmeņa pensiju plānu dalībnieku skaits pārsniedz 90 tūkstošus, un to NETO aktīvu kopējā vērtība ir tuvu pie 50 miljoniem latu. Sabiedrības kopējie aktīvi pārvaldīšanā ir 82 872 000 latu.

         Anželika Sivicka
         anzelika.sivicka@finasta.com
         +371 67068032