Satair overtager Aero Quality Sales

Satair har i dag indgået aftale med TransDigm*) om overtagelse af Aero Quality Sales (AQS), som er en markedsførende distributør af batterier til flyindustrien.


Den samlede købesum er aftalt til 30 mio. USD, hvoraf goodwill m.m. forventes at udgøre i størrelsesordenen 24 mio. USD. Købesummen betales kontant ved aftalens indgåelse.

Købet af AQS vil øge Satairs omsætning for 2010/11 med ca. 6 mio. USD, mens påvirkningen på indtjeningen vil være minimal grundet integrationsomkostninger. For helåret 2011/12 forventes AQS at bidrage med en vækst i Satairs omsætning på ca. 8% svarende til 30 mio. USD. Der forventes en betydelig omsætningsvækst indenfor de nærmeste par år. EBITDA-margin forventes at ligge over Satairs nuværende gennemsnitlige EBITDA-margin, mens behovet for investering i arbejdskapital vil være under det gennemsnitlige behov for Satairs eksisterende distributionslinjer. AQS forventes at ville bidrage med en positiv fri pengestrøm allerede fra 2011/12.

”AQS passer særdeles godt til Satairs forretningsmodel, da vi herved tilføres endnu en dimension i produktporteføljen. Vi forventer, at Satair vil kunne udnytte sin stærke position i markedet til at accelerere salget, ligesom der vil være omkostningssynergier. Opkøbet medvirker til at befæste Satairs vækstambitioner også indenfor ”value added services”, siger John Stær, CEO i Satair.

Om AQS og integrationen i Satair
AQS er specialiseret indenfor distribution og service af batterier til flyindustrien fortrinsvist for den franske producent SAFT Groupe S.A. og en række amerikanske producenter. AQS leverer batterier til stort set alle flytyper og har salg og servicecentre i Stamford, Connecticut, USA og i Heston udenfor London. Selskabet blev etableret i 1954 og har en central position i markedet som specialist med en meget bred produktportefølje indenfor batteriprodukter. Produkterne afsættes primært til det kommercielle aftermarket med vægt på de store luftfartsselskaber og vedligeholdelsesselskaber og i mindre grad til andre segmenter som business jets og militære kunder.

Aktiviteten vil umiddelbart fortsætte på de nuværende lokaliteter, mens salget vil blive integreret i Satairs globale salgsorganisation.

AQS har 20 medarbejdere.

*) TransDigm overtog AQS primo december 2010 i forbindelse med en akkvisition af en større virksomhedsgruppe. Da et bestyrelsesmedlem i Satair er bestyrelsesformand hos TransDigm, har Satair derfor foretaget de fornødne forholdsregler i forbindelse med bestyrelsens behandling af og stillingtagen til akkvisitionen. Herunder har bestyrelsesmedlemmet ikke deltaget i bestyrelsens drøftelser og beslutning om erhvervelse af aktiviteten.

         CEO John Stær, jst@satair.com, +45 3247 0104
         CFO Michael Højgaard, mih@satair.com, +45 3247 0126


Attachments

Fond-199 DK Satair overtager Aero Quality Sales.pdf