DIGIA JATKAA MOBILE SOLUTIONS -SEGMENTTINSÄ SOPEUTTAMISTOIMENPITEITÄ


Helsinki, 2011-05-13 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Digia Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.5.2011 KLO 9:00

 

DIGIA JATKAA MOBILE SOLUTIONS -SEGMENTTINSÄ SOPEUTTAMISTOIMENPITEITÄ

Digia jatkaa Mobile Solutions -liiketoimintansa sopeuttamista vastatakseen toimintasegmentin liikevaihdon ja kannattavuuden laskuun, ja käynnistää tänään henkilöstön vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut. Päätöksen taustalla on yhtiön aiemmin ilmoittama yhtiön merkittävän asiakkaan Nokia Oyj:n strategiamuutoksesta johtuva palvelukysynnän lasku ja siitä aiheutunut ylisuuri henkilöstömäärä.

Yt-neuvottelujen piirissä ovat Mobile Solutions -segmenttiin kuuluva henkilöstö Helsingin, Jyväskylän, Oulun ja Tampereen toimipisteissä sekä kaikki Lappeenrannan toimipisteen työntekijät. Lisäksi yt-neuvotteluiden piirissä ovat tietyt hallinto- ja tukitoiminnot. Yhteensä neuvottelut koskevat noin 530:aa yhtiön työntekijää. Yhtiön tämän hetkisen arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve koskee enintään 190:ää henkilöä, joille yhtiö ei pysty osoittamaan työtä. Yhtiön palveluksessa oli maaliskuun lopussa 1 586 henkilöä.

Neuvottelujen piiriin ei kuulu eikä henkilöstön vähennystarve koske Enterprise Solutions -segmenttiä, jonka osuus yhtiön liikevaihdosta vuonna 2010 ja kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli vajaa 60 % ja jonka toiminnan yhtiö on arvioinut kasvavan loppuvuonna orgaanisesti vähintään IT-markkinan ennakoitua maltillista kasvua vastaavasti.

Enterprise Solutions -liiketoiminnan vahvojen fokusalueiden, toiminnanohjausjärjestelmien sekä sähköisen liiketoiminnan- ja monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämiseen liittyvien ratkaisujen, kysyntä on yhtiön näkemyksen mukaan hyvällä tasolla. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa Enterprise Solutions -segmentin toimintaa tarvittaessa suunnitelmallisin täsmärekrytoinnein.
 

Digia Oyj

 

Hallitus

 

Lisätietoja
toimitusjohtaja Juha Varelius,
gsm +358 400 855849, sähköposti: juha.varelius@digia.com

Jakelu
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet