Satairs nye vækst-strategi og langsigtede finansielle mål

Med sin nye vækststrategi ”Destination 2014” har Satair sat ambitiøse, men realistiske mål for den kommende tre til fem års periode. Selskabet forventer at kunne øge omsætningen væsentligt hurtigere end det underliggende marked samtidig med, at profitabiliteten forbedres.


Strategiens finansielle målsætninger
De finansielle mål for de kommende tre til fem år er:

  • En gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 15-17%, før nye opkøb
  • En stigende EBITDA-margin til niveauet 11% i slutningen af perioden
  • En fri pengestrøm, før eventuelle opkøb, på minimum 30 mio. USD om året i slutningen af perioden
  • Et kapitalafkast, målt ved ROIC[1], på minimum 18% p.a. i slutningen af perioden
  • En gearing på to til tre gange EBITDA, det vil sige EBITDA i forhold til den nettorentebærende gæld i slutningen af perioden.

Kapitalstruktur og udbytte
Satair er efter salget af OEM-divisionen gældfri og planlægger at tilpasse sin kapitalstruktur ved eventuelle opkøb af virksomheder og produktlinjer eller gennem udbetalinger til aktionærerne baseret på en målsætning om en gearing på to til tre gange EBITDA målt i forhold til den nettorentebærende gæld. Tilpasningen af kapitalstrukturen forventes at ske løbende henover den periode, som strategiplanen omfatter.

Det planlægges at fastholde den eksisterende udbyttepolitik med en forventet pay-out ratio på 30% suppleret med eventuelle ekstraordinære udbetalinger til aktionærerne i form af aktietilbagekøb eller ekstraordinært udbytte under hensyntagen til opkøbsmuligheder og kapitalmarkedsforhold.

I forlængelse heraf og i overensstemmelse med det på generalforsamlingen i oktober 2010 oplyste foreslås det at udbetale et ekstraordinært aconto udbytte på 50 DKK pr. aktie svarende til ca. 41 mio. USD til udbetaling i sommeren 2011.

Nyt incitamentsprogram
Der vil blive etableret et nyt incitamentsprogram til understøttelse af strategien.

Ekstraordinær generalforsamling
For orientering om Satairs situation og for beslutning om et eventuelt aconto udbytte indkalder Satair til ekstraordinær generalforsamling, der afholdes den 15. juni 2011, kl. 16.00 på Crowne Plaza Copenhagen Towers Hotel, Ørestads Boulevard 114-118, 2300 København S.

 

[1] Inklusive goodwill og efter skat

 

 

         CEO John Stær, jst@satair.com, +45 4015 9286
         CFO Michael Højgaard, mih@satair.com, +45 4030 4349


Attachments

Fond-203 DK Ny vaekststrategi og finaniselle maal.pdf