Næsten 3.000 mennesker søger efter ny lejebolig hver dag


Hellerup, 2011-05-31 14:49 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ejendomsadministrationsselskabet Dan-Ejendomme as lancerede for et år siden boligsitet, Findbolig.nu. Ideen var at etablere en seriøs, gratis boligportal med fuld gennemsigtighed. Gratis fordi det skulle være slut med at bede de boligsøgende om at betale for at få kontaktoplysninger. Seriøs og gennemsigtig fordi vi vil tilbyde et boligsite, hvor de lejligheder, der vises, rent faktisk kan lejes. 

Efter kun et år i drift har sitet bevist sit værd: ”Vi har dagligt op mod 3.000 besøgende, og Findbolig.nu har allerede sikret, at 2.800 familier har fundet et nyt sted at bo”, fortæller afdelingsdirektør Iben Koch, Dan-Ejendomme as. ”Lige nu er den største udfordring for os paradoksalt nok at skaffe flere ledige lejligheder, men heldigvis mærker vi en stor interesse fra udlejerne for at markedsføre deres ledige boliger over for de cirka 15.000 aktive søgeprofiler, der allerede er oprettet på sitet”

Liggetiden for lejeboligerne er relativt kort, hvilket giver en meget attraktiv totaløkonomi for udlejerne. ”En lejlighed er sjældent ledig i mere end 30 dage på sitet, før den er udlejet. Det fortæller både noget om mængden af boligsøgere og om, at der faktisk er attraktive lejligheder at finde”, siger Iben Koch, og fortsætter. ”Samtidig fortæller det naturligvis også, at den generelle efterspørgsel efter lejeboliger er stor i øjeblikket”

Findbolig.nu adskiller sig fra andre boligportaler ved, at det er gratis for den boligsøgende at søge bolig og ved, at sitet klart synliggør, hvem udlejer er. ”Som lejer skal man selvfølgelig først og fremmest gå efter at finde den bolig, der matcher ens ønsker om beliggenhed, størrelse, kvalitet og pris, men man bør selvfølgelig også 'vælge' sin udlejer med omhu. Og med kendte, professionelle udlejere, som betaler en beskeden pris for at udleje gennem sitet, er man også sikret en ordentlig kvalitet og service, mens man bor til leje”, fortæller Iben Koch. 

Udlejerne på Findbolig.nu er professionelle ejendomsinvestorer, ejendomsadministrationsselskaber og ejendomsmæglere – men også mange private udlejere har fundet vej til sitet. Blandt udlejerne på portalen finder man altså også selskaber, der ikke er kunder hos Dan-Ejendomme as. Derfor bliver Findbolig.nu også markedsført helt uden tilknytning til Dan-Ejendomme as. 

”Baggrunden er, at det behov vi selv har for at få præsenteret og udlejet boliger, det har vores kollegaer i branchen også”, fortæller Iben Koch. ”Og verden i dag er sådan indrettet, at virksomheder sagtens kan være konkurrenter på visse områder og alligevel have et godt samarbejde på andre områder. Det viser vores erfaring med Findbolig.nu”

For mere information:

Afdelingsdirektør Iben Koch, Dan-Ejendomme as på mobil 27 90 12 50. 

Fakta om Findbolig.nu
Findbolig.nu har cirka 20.000 besøgende hver uge eller mere end 1 mio. besøgende årligt. Efter at have været i drift i cirka et år har Findbolig.nu medført cirka 3.000 udlejninger, og der er nu mere end 15.000, der har oprettet en boligagent i håbet om, at deres drømmelejlighed dukker op.

Fakta om det danske udlejningsmarked

Det danske udlejningsmarked består af de almene lejeboliger (cirka 540.000 lejligheder) samt lejeboliger fra det private udlejningsmarked (cirka 525.000 boliger). De to grupper af lejeboliger er reguleret af hvert deres lovgivning. Hovedparten af de private udlejningsboliger er ejet af professionelle investorer, fx ejendomselskaber, pensionskasser mv.

Fakta om Dan-Ejendomme as

Dan-Ejendomme as er et af Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskaber. Selskabet administrerer på vegne af investorer, boligforeninger, ejer- og andelsboligforeninger mv. cirka 2.000 ejendomme med over 70.000 lejemål i Danmark. Dan-Ejendomme as er en totalleverandør, der tilbyder administration og drift af bolig- og erhvervsejendomme, forretningsføreraftaler, bygherrerådgivning, byggeadministration, drift og vedligehold, udlejning af boliglejemål, energiledelse mv. Endvidere tilbyder selskabet via varemærket JKE Estate Agents udlejning af erhvervslejemål samt salg og vurdering af erhvervsejendomme, ligesom Dan-Ejendomme as via Andelsboligmæglerne formidler andelsboliger. Selskabet har kontorer i Hellerup (hovedkontor), Valby, Aalborg, Århus og Kolding.

Dan-Ejendomme as består desuden af det 40%-ejede UngesBoligService.dk I/S, det 25%-ejede associerede selskab OPP Vildbjerg Skole A/S, det 33%-ejede selskab OPP Hobro Tinglysningsret A/S samt det 33%-ejede associerede selskab OPP Ørstedskolen A/S. Dan-Ejendomme as er et 100%-ejet datterselskab af det børsnoterede Dan-Ejendomme Holding as, som er noteret på OMX NASDAQ.

 


Attachments

Nsten 3.000 mennesker sger efter ny lejebolig hver dag.pdf