Akciju sabiedrība „BBG” ir ieguvusi kontroli apdrošināšanas akciju sabiedrībā „Baltikums”

Ir pabeigts darījums, kura rezultātā AS „BBG” ir ieguvusi kontroli apdrošināšanas akciju sabiedrībā „Baltikums”. AAS „Baltikums” 49% akciju pieder Baltikums Bank AS, ko kontrolē AS „BBG”, savukārt 2% akciju AS „BBG” ir iegādājusies tieši. Akcijas tika iegādātas no 4 juridiskām personām, kuras ir saistītas ar Baltikums grupu. Kopējā AS „BBG” ietekme pārsniedz 50% no apdrošināšanas akciju sabiedrības kapitāla. Finanšu kapitāla un tirgus komisija ir piekritusi AS „BBG” kontroles iegūšanai apdrošināšanas sabiedrībā.

AS „BBG” turpmāk plāno veikt apdrošināšanas sabiedrības visu 100% akciju konsolidāciju un apdrošināšanas sabiedrībai piesaistīt stratēģisko investoru, kas ļaus paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu un kvalitāti.

Apdrošināšanas sabiedrība „Baltikums” ir pabeigusi 2010. finanšu gadu ar 266 320 latu peļņu, savukārt šī gada 1. ceturksnī ir iekļuvusi 2 pelnošo apdrošinātāju skaitā.

AS „BBG” darbojas 6 valstīs, un kopējais darbinieku skaits pārsniedz 250. Grupa sniedz aktīvu, privātkapitāla pārvaldības, bankas, investīciju, trasta pārvaldības, konsultāciju un apdrošināšanas pakalpojumus privātajiem, korporatīvajiem un institucionālajiem klientiem, izmantojot savu uzņēmumu, pārstāvniecību un filiāļu tīklu.

AAS „Baltikums” piedāvā saviem klientiem integrētos apdrošināšanas pakalpojumus. AAS „Baltikums” ir 18 licences apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai, kas aptver visus pieprasītos apdrošināšanas produktus Latvijas tirgū.

Šobrīd AAS „Baltikums” ir dinamiskā attīstībā esoša mūsdienīga apdrošināšanas sabiedrība, kurā strādā 243 darbinieki un 1208 apdrošināšanas aģenti. Sabiedrībai ir 60 klientu apkalpošanas centru 38 Latvijas pilsētās un 2 klientu apkalpošanas centri aiz Latvijas robežām Tallinā un Viļņā.

Uldis Zandars
         Baltikums Bank AS
         Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītāja vietnieks
         Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536