IPAS “Finasta Asset Management” atjaunina preču zīmi


IPAS “Finasta Asset Management” atjaunina preču zīmi

Līdz ar jaunām biznesa perspektīvām IPAS „Finasta Asset Management” atjaunina preču zīmi. Logotipā uz sarkana fona virs "Finasta" nosaukuma ir attēlots lauva, kas liecina par šādu vērtību apvienojumu: sarkans nozīmē līdera pozīcijas, dinamiskumu un mērķtiecību; lauva simbolizē drošību, cieņu, drosmi, gudrību un spēku. Visas šīs īpašības ir īpaši svarīgas tiem, kas sniedz finanšu un ieguldījumu pārvaldīšanas padomus.

Par IPAS „Finasta Asset Management”

IPAS „Finasta Asset Management” ir ceturtais lielākais pensiju 2. līmeņa pārvaldītājs Latvijā pēc dalībnieku skaita. 2011.gada pirmā pusgada laikā IPAS „Finasta Asset Management” pensiju 2.līmeņa dalībnieku skaits palielinājās par 3 784 cilvēkiem un kopā sastādīja 94 106 dalībniekus. Sabiedrības pensiju 2.līmeņa aktīvi pārvaldīšanā uz 30.06.2011. sastādīja 72 milj. EUR.

IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītie pensiju 2.līmeņa plāni 2011.gada pirmajā pusgadā parādīja labāko ienesīgumu nozarē visās trīs stratēģijās. Konservatīvajā stratēģijā LKB FINASTA pensiju plāns „KLASIKA” iegūst izteiktu līdera pozīciju ar ienesīgumu 2.55%* kopš gada sākuma.

Starp sabalansētiem plāniem 1.vietu ieņem LKB FINASTA pensiju plāns „KOMFORTS” ar ienesīgumu 1.61%* kopš gada sākuma.

Aktīvajos plānos absolūtais nozares līderis ir LKB FINASTA pensiju plāns „EKSTRA” ar ienesīgumu 1.96%* kopš gada sākuma. Arī LKB Finasta pensiju plāns „EKSTRA PLUS” un „Finasta universālais IP” parādīja pozitīvus ienesīgumus (attiecīgi 0.98%* k.g.s. un 1.09%* k.g.s.).

Pašlaik IPAS „Finasta Asset Management” pārvalda piecus pensiju 2.līmeņa plānus, piecus pensiju 3.līmeņa plānus, četrus atvērtos ieguldījumu fondus, vienu slēgto ieguldījumu fondu, kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

  Kopējie IPAS „Finasta Asset Management” aktīvi pārvaldīšanā pārsniedz EUR 127 miljonus.

  

* Dati uz 30.06.2011. Vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgu ienesīgumu nākotnē

Ieguldījumu plānu prospektus, kā arī citu informāciju par Ieguldījumu plāniem un Līdzekļu pārvaldītāju var saņemt IPAS „Finasta Asset Management“ birojā (adrese: Smilšu iela 7-1, Rīga, LV-1050, Latvija; telefons: 67092988) darba dienās no plkst. 08:30 līdz 17:30, „Finasta“ grupas mājas lapā www.finasta.com, AS “Latvijas Krājbanka” klientu apkalpošanas centros, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļās. Ieguldījumu plānu līdzekļu turētājbanka ir AS „Latvijas Krājbanka”.

 

Informācija:

Anželika Sivicka

IPAS „Finasta Asset Management”

Mob. +371 27052400

E-pasts: anzelika.sivicka@finasta.com