AS „Goldinvest Asset Management” apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 25%


Rīga, 2011-08-09 07:46 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Dārgmetālu tirdzniecības kompānijas „Goldinvest Asset Management” (GAM) apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 25% jeb 423 tūkstošiem latu.

Kopumā 2011. gada pirmajos sešos mēnešos GAM apgrozījums sasniedzis 2,063 miljonus latu, tādējādi uzrādot pieaugumu 25% apmērā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, kad dārgmetālu tirdzniecības kompānijas apgrozījums bija 1,640 miljoni latu. Apgrozījuma pieaugums pirmajā pusgadā tika panākts, optimizējot un uzlabojot darbu organizāciju, un pateicoties stabilam un noturīgam tirgus pieprasījumam pēc investīciju zelta un sudraba. GAM speciālisti prognozē, ka šāda tendence saglabāsies arī otrajā pusgadā – gada beigās nodrošinot neto apgrozījumu ap 4 miljoniem latu.

„ASV budžeta deficīts un kolīzijas ap to, kā rezultātā tika samazināts ASV reitings, un problēmas eirozonas valstīs, ir sekmējis pieprasījuma palielināšanos pēc investīciju zelta visā pasaulē. Izņēmums nav bijusi arī Latvija un Baltijas valstis, kur cilvēki, apšaubot dolāra un eiro valūtu stabilitāti, kas tiešā veidā ietekmē arī nacionālo valūtu noturību, nodrošinās ar zelta un sudraba aktīviem. Dārgmetāls krīzes apstākļos aizpilda unikālu investīciju nišu, jo, lai kāda arī konkrētā mirklī nebūtu zelta cena, tā vērtība ir stabili augsta, jo zelts ir universāls ilgtermiņa aktīvs, kas palīdz saglabāt pirktspēju”, skaidro Pēteris Avotiņš, AS „Goldinvest Asset Management” padomes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka 2011. gada 22. martā uzņēmuma akcijas tika iekļautas „NASDAQ OMX Riga” biržas „Firth North” sarakstā. Aktīva tirdzniecība ar uzņēmuma akcijām pašreiz nav notikusi, jo uzņēmuma akcionāri pasūtījuši biržas konsultantu firmai „Orion Securities” sākotnējo akciju valuāciju ar mērķi noteikt akciju vērtību to piedāvāšanai publiskajos tirgos.

Pārskata periodā uzņēmums ir palielinājis pamatkapitālu līdz 855 tūkstošiem latu, kas noticis, kapitalizējot dibinātāju aizdevumus un piesaistot jaunu, ar dibinātājiem saistītu, akcionāru – SIA „Nekustamā Īpašuma Projektu Aģentūra”.

„Pamatojoties uz sekmīgu biznesa attīstību gan Latvijā, gan ārvalstīs, GAM līdz gada beigām plāno atvērt jaunus dārgmetālu tirdzniecības veikalus Maskavā un Viļņā”, informē P. Avotiņš.

Par AS Goldinvest Asset Management:

Goldinvest Asset Management ir dibināts 1997.gadā un darbojas sadzīves un rūpniecisko dārgmetālu uzpirkšanas, pārstrādes un pārdošanas biznesā, kā arī investīciju dārgmetālu (zelts, pallādijs, platīns, sudrabs u.c.) pirkšanas un pārdošanas biznesā. Uzņēmums arī izsniedz aizdevumus pret dārgmetālu ķīlu. Uzņēmumam ir meitas sabiedrība Krievijā, filiāle Lietuvā, kā arī pieder daļas A/S „VEF” un uzņēmumā „VEF Komunikāciju Serviss”. Uzņēmuma akcijas ir iekļautas biržas NASDAQ OMX Riga alternatīvajā akciju tirgū First North. Papildus informācija par „Goldinvest Asset Management”: http://www.latgold.lv/

         Papildus informācija:
         Arnis Linde
         Projektu vadītājs
         AS Goldinvest Asset Management
         Tālrunis: +371 22050691
         e-pasts: arnis.linde@latgold.lv
         
         
         Sertificētais konsultants:
         Ģirts Apsītis
         Valdes priekšsēdētājs
         SIA "Ardente"
         Tālrunis: +371 29466577
         e-pasts: ardente@ardente.lv


Attachments