Selger 40 prosent av aksjene i Consis AS til SpareBank 1 SMN Regnskap AS.


Sparebanken Hedmark selger 40 prosent av aksjene i Consis AS til SpareBank 1 SMN Regnskap AS. Salget forutsetter godkjenning fra Finanstilsynet.


Sparebanken Hedmark overtok i april i år økonomihuset Consis AS. Siden da har banken arbeidet med å restrukturere driften og selskapet. Ny ledelse er ansatt og antall datterselskaper er redusert gjennom fusjoner og salg. Innen utgangen av 2011 vil banken sørge for ytterligere konvertering av lån og kreditter til aksjekapital, slik at Consis AS konsern fremstår med solid positiv egenkapital.

Sparebanken Hedmark har i løpet av eierskapsperioden hatt god nytte av å trekke veksler på kompetansen til SpareBank 1 SMN Regnskap AS, et selskap med vesentlig erfaring på dette forretningsområdet. At SpareBank 1 SMN Regnskap AS nå overtar som 40 prosent eier av Consis AS, er en naturlig måte å ta dette samarbeidet videre på.

Overtakelsen av aksjeposten skjer fra og med 2012 og forutsetter godkjenning fra Finanstilsynet.


I tillegg har SpareBank 1 Nord-Norge nylig kjøpt 60 prosent av aksjene i Consis Alta AS, en franchisetager i Consis-kjeden.

- Det er gledelig at flere banker i SpareBank 1-alliansen ønsker å satse på dette forretningsområdet. I en kombinasjon av regionalt eierskap og nasjonalt samarbeid kan vi videreutvikle og bygge lønnsomme virksomheter,
sier Nils Arne Nordheim, direktør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Hedmark.

Økonomihuskjeden Consis består av 33 økonomihus, 350 medarbeidere, 6500 kunder og er en av landets ledende tilbydere av økonomi- og regnskapstjenester. Consis AS eier 10 av økonomihusene, og er franchisegiver for de øvrige. Consis AS har hovedkontor på Hamar og utøver sin virksomhet over store deler av landet.

SpareBank 1 SMN Regnskap AS er et autorisert regnskapsførerselskap som er totalleverandør av økonomiske tjenester innen forretnings- og landbruksregnskap samt eiendomsforvaltning. Selskapet ble stiftet 1. januar 1985, har i dag 120 ansatte og er et heleid datterselskap av SpareBank 1 SMN.

Kontaktinformasjon:
Sparebanken Hedmark 
Nils Arne Nordheim, direktør for bedriftsmarkedet, mobil 901 05 068
Siv Stenseth, informasjonsdirektør, mobil 958 46 991

SpareBank 1 SMN Regnskap
Jon Havdal, adm.direktør, mobil 901 12 502

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12