IPAS “Finasta Asset Management” paziņo par turētājbankas maiņu valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plāniem FINASTA „KLASIKA”, FINASTA „KOMFORTS”, FINASTA „EKSTRA”, FINASTA „EKSTRA+”, FINASTA KONSERVATĪVAIS IP, FINASTA UNIVERSĀLAIS IP


28. novembris, Rīga. Ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība „Finasta Asset Management” paziņo, ka ir noslēgusi Turētājbankas līgumu ar AS „Swedbank” par valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) ieguldījumu plānu līdzekļu glabāšanu. Saskaņā ar līgumu, turētājbankas funkcijas IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju 2.līmeņa plāniem turpmāk pildīs  AS „Swedbank”. Ieguldījumu plānu līdzekļi tiek pārvesti no AS „Latvijas Krājbanka” uz AS „”Swedbank. .

IPAS „Finasta Asset Management” valdes loceklis Andrejs Martinovs uzsver: ”AS „Latvijas Krājbanka” problēmas nav skārušas pensiju 2.līmeņa līdzekļus (gan naudas līdzekļus, gan vērtspapīrus), kuri tika turēti Krājbankā. Pensiju 2.līmeņa līdzekļi tiek glabāti atsevišķi no bankas mantas un brīdī, kad turētājbanka nevar izpildīt savas funkcijas, līdzekļi tiek pārvesti citai turētājbankai.  Neskatoties uz to, ka pensiju 2.līmeņa plāniem mainās turētājbanka, pārvaldītāja funkcijas paliek ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrībai „Finasta Asset Managemenet”, tāpēc ieguldījumu plānu pārvaldīšanas stratēģijas un politikas maiņa nav paredzēta. Vēlos arī atzīmēt, ka „Finasta Asset Management” pensiju plānu ienesīgums kopš gada sākuma ir visatraktīvais visās stratēģijās”.

IPAS „Finasta Asset Managemet” informē, ka visa finanšu grupa Finasta turpina strādāt ierastajā režīmā bez jebkādiem ierobežojumiem un turpina rūpēties par klientu labklājību un viņu līdzekļu drošību, vērīgi pārvaldot ieguldītos līdzekļus.

Par IPAS „Finasta Asset Management”

IPAS „Finasta Asset Management” ir ceturtais lielākais pensiju 2. līmeņa pārvaldītājs Latvijā pēc dalībnieku skaita. Uz 31.10.2011. pensiju plāni Finasta „Klasika”, Finasta „Komforts” un Finasta „Ekstra” parādīja labākus ienesīgumus nozarē, kopš gada sākuma nopelnot attiecīgi 3.60%, 1.06% un 2.06%.  Pašlaik IPAS „Finasta Asset Management” pārvalda sešus pensiju 2.līmeņa plānus, piecus pensiju 3.līmeņa plānus, četrus atvērtos ieguldījumu fondus, vienu slēgto ieguldījumu fondu, kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

 

 

Informācija:

Anželika Sivicka

IPAS „Finasta Asset Management”

Tālr. +371 67068032

E-pasts: anzelika.sivicka@finasta.com