Ændringer af vindmølleprojekt ved Sdr. Omme


I foråret 2011 underskrev European Wind Investment A/S brugsaftalen, og fik dermed retten til at opstille vindmøller ved Statsfængslet i Sdr. Omme. Selskabet meldte dengang ud, at det forventede at etablere 12 møller på arealet, hvilket lå inden for rammerne af Kommuneplantillægget for vindmøller i Billund Kommune.

I mellemtiden er den politiske opbakning i Billund Kommune til Kommuneplantillægget for vindmøller ændret. Den situation har indflydelse på selskabets projekt, som dermed ikke længere kan gennemføres i det omfang, der tidligere er meldt ud til markedet.

Selskabet har derfor udarbejdet en model for et reduceret projekt, hvor der i stedet for 12 møller forventes, at der etableres 10 møller. På den måde imødekommer European Wind Investment A/S Billund Kommunens ønske om at øge afstanden fra møllerne til nærmeste nabo. I projektet med 12 møller var afstanden til nærmeste nabo lig det nuværende lovkrav på minimum fire gange møllehøjde. I det nye projekt med 10 møller vil afstanden til nærmeste nabo være øget til ca. fem gange møllehøjden.

Dialogarbejdet med Billund Kommune om at finde en ny model for projektet indebærer, at projektet bliver forsinket med minimum tre måneder. Tidligere har European Wind Investment A/S meldt ud, at parken forventes i drift primo 2013. Forsinkelsen betyder, at parken i stedet forventes at komme i drift i løbet af foråret 2013.

De ændrede planer for vindmølleparken ved Sdr. Omme Statsfængsel forventes ikke at have indflydelse på årets resultat.


Med venlig hilsen
European Wind Investment A/S


Certified Adviser er Advizer. 

Kontakt vedrørende ovenstående kan rettes til:

Bestyrelsesformand i European Wind Investment A/S:
Knud Steen Larsen – 79 33 34 35

Direktør i European Wind Investment A/S: 
Thorkild Steen Sørensen – 76 25 01 46 

eller 

Advizer 
Morten Kristensen – 70 22 50 33


Attachments