AkzoNobel voltooit de overname van de coatingsactiviteiten van het Koreaanse SSCP


2 december 2011

AkzoNobel heeft vandaag de overname van de coatingsactiviteiten van het Koreaanse SSCP afgerond. SSCP heeft een sterke positie op de Koreaanse mobiele telefoonmarkt en levert ook coatings aan de bredere consumentenelektronica-industrie.

De transactie werd op 30 juni van dit jaar voor het eerst bekendgemaakt als onderdeel van een grotere overeenkomst met SCCP. Het omvatte de overname van het in Duitsland gevestigde bedrijf Schramm waarvan SSCP 70% aandeelhouder was. Naast coatings voor kunststoffen, metalen en elektrische isolatie produceert het bedrijf ook staalbandcoatings voor aluminium. Deze gezamenlijke overeenkomst zal AkzoNobel in staat stellen haar wereldwijde leiderschapspositie in specialty plastic coatings te versterken.

De overnames onderstrepen AkzoNobel's vastberadenheid om sneller te groeien en leidersposities op te bouwen in alle wereldmarkten aan de hand van de Value & Values-strategie van de onderneming.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Noot voor de redactie - niet voor publicatie

Corporate Media Relations                                           Corporate Investor Relations
Tel: 020 502 78 33                                                      Tel.: 020 502 78 56
Contactpersoon: Oskar Bosson                                    Contactpersonen: Jonathan Atack en Ivar Smits

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht