Starp pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldniekiem absolūts līderis pēc ienesīguma ir Finasta

IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītie pensiju 2.līmeņa plāni 2011.gada 11 mēnešos parādīja labāko ienesīgumu nozarē visās trīs stratēģijās – konservatīvajā, sabalansētajā un aktīvajā.

Starp visiem ieguldījumu plāniem ar konservatīvo ieguldījumu stratēģiju Finasta pensiju plāns „KLASIKA” iegūst izteiktu līdera pozīciju ar ienesīgumu 3.99%* kopš gada sākuma. Tas ir 10 reizes labāks rezultāts nekā vidēji spēja parādīt citi šīs stratēģijas pensiju plāni. Vidējais konservatīvo plānu ienesīgums, neskaitot Finasta pensiju plānu KLASIKA uz 30.novembrī sastādīja 0.30%.

Starp sabalansētajiem plāniem 1.vietu ieņem Finastas pensiju plāns „KOMFORTS” ar ienesīgumu 1.17%* kopš gada sākuma. Vidējie citu sabalansēto plānu zaudējumi, neieskaitot Finasta pensiju plānu „KOMFORTS”, uz 30.novembri sastādīja -3.11%.

Aktīvajos plānos absolūtais nozares līderis ir Finasta pensiju plāns EKSTRA ar ienesīgumu 2.41%* kopš gada sākuma. Vidējie aktīvo plānu zaudējumi, neieskaitot Finasta pensiju plānu EKSTRA uz 30.novembri sastādīja -4.03%.

IPAS „Finasta Asset Management” valdes loceklis Andrejs Martinovs norāda, ka pašlaik  līdzekļu pārvaldītājs turpina rīkoties ar plānu līdzekļiem ļoti piesardzīgi, izvēloties piemērotākos ieguldījumu risinājumus. A.Martinovs arī kārtējo reizi atzīmē, ka  objektīvu iemeslu pensiju plānu dalībniekiem mainīt Finasta pārvaldītos pensiju plānus uz citiem nav, jo pensiju plāni turpina veiksmīgi strādāt.

Iepriekš Finasta glabāja pensiju plānu līdzekļus Krājbankas kontos, bet šobrīd banka ir mainīta uz Swedbank un pensiju līdzekļu pārvietošana neietekmē pensiju pārvaldītāja darbību un pensiju planu dalībnieku uzkrājumu lielumu.

Cilvēki, kuri vēlas pieteikties kādam no Finasta ieguldījumu plāniem, tāpat kā iepriekš var to izdarīt jebkuras bankas internetbankā, ja bankai ir noslēgts līgums ar VSAA par pensiju 2.līmeņa plānu izplatīšanu. Atgādinām, ka bankām ir pienākums piedāvāt izvelēties arī citu pārvaldnieku pensiju plānus nevis viena konkrētā pārvaldītāja.

IPAS „Finasta Asset Management” aicina ziņot par gadījumiem, kad banku darbinieki maldina klientus, apgalvojot, ka viņiem obligāti ir jāmaina pensiju 2.vai 3.līmeņa pārvaldītājs, ja klients iepriekš pieteicies kādam no pensiju plāniem AS „Latvijas Krājbanka”. Kā arī, kas bankas darbinieks nepiedāvā klientam izvēlēties vienu no visiem Latvijā esošiem pensiju 2.līmeņa plāniem, bet piespied izvēlēties konkrētu pārvaldītāju. Par tādiem gadījumiem ir jāziņo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai vai IPAS „Finasta Asset Management”.

!Visiem IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju plāniem AS „Latvijas Krājbanka” bija tikai turētājbanka, un tās darbības apturēšana nav ietekmējusi pensiju plānu līdzekļus!

Par IPAS „Finasta Asset Management”

IPAS „Finasta Asset Management” šobrīd ir labākais no 2. līmeņa pārvaldītājs Latvijā pēc ienesīguma kopš gada sākuma.

Pašlaik IPAS „Finasta Asset Management” pārvalda piecus pensiju 2.līmeņa plānus, piecus pensiju 3.līmeņa plānus, četrus atvērtos ieguldījumu fondus, kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju 2.līmeņa plāniem var pieteikties jebkuras bankas internetbankā vai filiālē, ja bankai ir noslēgts līgums ar VSAA par pensiju 2.līmeņa izplatīšanu.

IPAS „Finasta Asset Management” vienīgais īpašnieks ir „Finasta Holding”, kas turpina savu darbu ierastajā režīmā un, kuru neietekmēja Snoras bankas problēmas.

* Dati uz 30.11.2011. Vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgu ienesīgumu nākotnē!!!

Papidus informācija www.manapensija.lv

Ieguldījumu plānu prospektus, kā arī citu informāciju par Ieguldījumu plāniem un Līdzekļu pārvaldītāju var saņemt IPAS „Finasta Asset Management“ birojā (adrese: Smilšu iela 7-1, Rīga, LV-1050, Latvija; tālrunis: 67092988) darba dienās no plkst. 08:30 līdz 17:30, „Finasta“ grupas mājas lapā www.finasta.com, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļās un www.manapensija.lv. Ieguldījumu plānu līdzekļu turētājbanka ir AS „Swedbank”.

Informācija:

Anželika Sivicka

IPAS „Finasta Asset Management”

Mob. +371 27052400

E-pasts: anzelika.sivicka@finasta.com