Heineken Experience ontvangt 500.000ste bezoeker - record aantal bezoekers in 2011


Amsterdam, 14 december 2011 - De Heineken Experience is in 2011 door een record aantal personen bezocht. Vanmiddag werd de 500.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen en daarmee komt de internationale trekpleister van HEINEKEN in de top 5 van de meest bezochte toeristische attracties van Amsterdam. Sinds de opening in 2001 hebben al ruim 3,7 miljoen bezoekers de experience beleefd.

Onder het genot van een koud biertje ontving de 500.000ste bezoeker, Flavia uit São Paulo - Brazilië, van Dirk Lubbers, manager van de Heineken Experience, een speciaal ontworpen award. Naast een persoonlijke rondleiding door de Heineken Experience mocht deze bijzondere bezoeker mee op een rondrit door Amsterdam met de door paarden voortgetrokken authentieke Heineken® bierkoets uit 1878. En tenslotte ontving de 500.000ste bezoeker een unieke Heineken® fiets die naar São Paulo zal worden verstuurd.

De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij van HEINEKEN in het centrum van Amsterdam. Het gebouw is een nationaal monument en onderdeel van de European Route of Industrial Heritage. In 1988 werd er voor het laatst bier gebrouwen op deze lokatie. Het gebouw werd compleet gerenoveerd en omgebouwd tot de Heineken Experience, die in 2001 de deuren opende. De Heineken Experience is een unieke, interactieve reis door de dynamische wereld van Heineken®, die jaarlijks wordt bezocht door honderdduizenden toeristen uit de hele wereld. Het merendeel van de bezoekers komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Brazilië en Italië.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met HEINEKEN:

John-Paul Schuirink
Perswoordvoeder
Telefoon: 020 5239 355
E-mail: john-paul.schuirink@heineken.com


Attachments

Klik hier om het bericht te openen