Thrane & Thrane får rekordordre på maritime bredbåndsløsninger

Ny aftale om levering af mindst 290 maritime VSAT-systemer udgør den hidtil største ordre på VSAT-markedet


Thrane & Thrane har indgået en banebrydende aftale med en ny VSAT-partner om leverance af mindst 290 enheder af typen SAILOR 900 VSAT, selskabets nye Ku-båndsantenne til bredbåndskommunikation via satellit. Hovedparten af aftalen, der har en værdi på mindst DKK 60 mio., vil blive leveret over de næste 12 måneder.

For Thrane & Thrane markerer aftalen et teknologisk og kommercielt gennembrud på det maritime VSAT-marked, som selskabet nu går ind i for alvor. Den nyudviklede SAILOR 900 VSAT sætter således nye standarder for kommunikation til havs med en række innovative egenskaber og brugsmuligheder.

”Vores stærke teknologiske platform giver os en betydelig konkurrencefordel i relation til pålidelighed, kvalitet og funktionalitet – faktorer, som er helt afgørende for både brugere og indkøbere af vores produkter. Det har gjort os til markedsledere på vores øvrige markedssegmenter, og det vil vi også udnytte til at øge vores markedsandel af VSAT-markedet til et betydeligt niveau i løbet af de kommende år. Denne ordre er således et vigtigt skridt for os,” siger administrerende direktør Walther Thygesen, Thrane & Thrane.

De hidtidige VSAT-systemer på markedet har været komplekse at installere og betjene. Dertil kommer, at bredbåndsforbindelser baseret på det såkaldte Ku-bånd leveres af mange forskellige satellitoperatører. Det har i nogen grad begrænset udbredelsen af VSAT, da det har stillet store krav til samspillet mellem modem, netværk og selve VSAT-antennen. 

Flere af disse problemer er løst med innovativ teknologi i Thrane & Thranes SAILOR 900 VSAT. Her undgår man en besværlig og tidkrævende afprøvning, afbalancering og konfiguration af satellitantennen om bord på skibet, da disse nødvendige processer er gennemført af Thrane & Thrane inden levering. Det gør systemet hurtigt og enkelt at installere, ligesom det er mere pålideligt i drift. SAILOR 900 VSAT virker desuden på samtlige Ku-bånds satellitsystemer verden over.

Aftalen påvirker ikke Thrane & Thranes tidligere udmeldte forventninger til omsætning og resultat af primær drift for regnskabsåret 2011/12.
 

Yderligere information
Walther Thygesen, CEO, T (+45) 39 55 88 00; M (+45) 23 33 75 01
John Alexandersen, Vice President, Corporate Communications & Investor Relations,
T (+45) 39 55 88 00; M (+45) 22 72 38 22


Om Thrane & Thrane
Thrane & Thrane er verdens førende producent af udstyr og systemer til global mobil satellit- og radiokommunikation. Siden grundlæggelsen i 1981 har selskabet opnået en fremtrædende position inden for globale mobile satellittjenester baseret på Inmarsat systemet og leverer i dag udstyr til brug overalt – på land, til vands og i luften. Under varemærkerne Thrane & Thrane, EXPLORERTM, SAILOR® og AVIATOR markedsføres virksomhedens kommunikationsprodukter verden over via distributører og partnere. Selskabets aktier er noteret på NASDAQ OMX København (symbol: THRAN). www.thrane.com.

 


Attachments