Rezidor har tecknat avtal för Hotel Missoni Mauritius


Hotel Missoni, Rezidor Hotel Groups varumärke inom lyxsegmentet, kommer till en av världens mest fashionabla öar: Mauritius, den nya stjärnan i Indiska Oceanen och det 66:elandet där Rezidor har verksamhet. Med utsikt över byn Baie du Cap, kommer Hotel Missoni Mauritius att erbjuda 80 lyxsviter med enastående utsikt över havet och öns makalösa stränder. Hotellet ska enligt planerna välkomna de första gästerna 2014.

"Missonis legendariska design i kombination med den lokala kulturen, som är influerad av Europa, Afrika och Asien, gör hotellet verkligen unikt på Mauritius", sa Kurt Ritter, koncernchef och VD för Rezidor.

"Jag har varit förtjust i Mauritius, denna vackra och charmiga ö, dess färgstarka kultur och underbara befolkning i över 30 år nu, och det gläder mig att i samarbete med Rezidor presentera ett nytt sorts lyxhotell på Mauritius under det prestigefulla varumärket Missoni. Hotellet gör säkert stor succé som nytt, förstklassigt flaggskeppshotell inom turistnäringen på Mauritius", tillade Gilles Bouigue, styrelseordförande för Bouigue Développement, fastighetens ägare.

Mauritius är ett exklusivt och exotiskt resmål året runt med vackra, palmkantade stränder och dramatiska vulkanlandskap.  Varje svit i det nya hotellet kommer att ha Missonis egna välkända mönster och textiler, och en stor övertäckt utomhusplats, som på Mauritius kallas för "Varangue".

Bland restaurangerna finns Hotel Missonis egna "Cucina" med en autentisk, säsongsbetonad italiensk meny; "Choco Café", ett mustigt smakprov på klassiskt italienskt kaféliv; ytterligare en heldagsöppen restaurang, en loungebar samt en strand-/poolbar. Fritidsanläggningarna omfattar direkt tillgång till 650 meter sandstrand, utomhuspooler, en fitnessanläggning med gym och tennisbana, en barnklubb och ett 900 kvadratmeter stort spa.  Sol och bad, vattensporter, djuphavsfiske, vandring, cykling och golf är bara några av alla olika fritidsaktiviteter som finns tillgängliga i närheten.  Affärsresenärer kan utnyttja 235 kvadratmeter avskärmningsbara möteslokaler med den senaste AV-tekniken.

Hotel Missoni Mauritius är beläget endast 40 minuter från den internationella flygplatsen Sir Seewoosagur Ramgoolam och 50 minuter från öns huvudstad Port Louis.

Mauritius var en viktig sockerproducent fram till 1980 då turismen utvecklades som en större ekonomisk sektor och därefter textil- och klädtillverkning samt en ökande servicesektor med offshorebanker, frihandel, IT och outsourcing.  Antalet turister uppnådde 935 000 besökare 2010 - regeringen planerar att ytterligare öka inflödet (en ny flygplatsterminal håller på att byggas, och nya flygbolag och rutter håller på att förhandlas) och man vill fokusera på högklassiga turistprodukter som 4- och 5-stjärniga hotell.


För mer information, kontakta:

Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication

+32 2 702 9331, Christiane.Reiter@Rezidor.com

Renu Snehi, Director Corporate Communication

+32 2 702 9241, Renu.Snehi@Rezidor.com


Om Rezidor Hotel Group:

Rezidor Hotel Group är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen. Koncernen har en portfölj med fler än 415 hotell i drift och under utveckling, med 90 000 rum i över 60 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu Hotels & Resorts och Park Inn by Radissoni Europa, Mellanöstern och Afrika  samt Club Carlsons förmånsprogram för återkommande hotellgäster. Rezidor utvecklar och driver även det nya livsstilsvarumärket Hotel Missoni under ett världsomspännande licensavtal med det legendariska italienska modehuset Missoni.

I november 2006 börsnoterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Carlson, ett privatägt, globalt hotell- och reseföretag med huvudkontor i Minneapolis (USA), är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning finns i Bryssel, Belgien.

För mer information om Rezidor, besök www.rezidor.com


Attachments

Pressmeddelande PDF