AkzoNobel neemt volledige controle over Metlac Group


9 januari 2012

AkzoNobel versterkt de positie in de markt voor verpakkingscoatings door gebruik te maken van het recht om de resterende aandelen te kopen van Metlac, een Italiaanse verpakkingscoatingsproducent. Er zijn geen financiële details openbaar gemaakt.

AkzoNobel is momenteel aandeelhouder van de Packaging Coatings Metlac Group, een positie die voortvloeit uit de overname van ICI in 2008. Met deze deal laat de onderneming zien dat zij zich sterk maakt om de coatings- en inktenmarkt voor metaalverpakkingen te ondersteunen, door de toekomst van een erkende leverancier veilig te stellen.

Het samengaan van de twee bedrijven biedt klanten waarde omdat ze kunnen profiteren van AkzoNobel's wereldwijde aanwezigheid en de productportefeuille van Metlac.

"Deze overname versterkt het aanbod voor onze klanten en sluit perfect aan bij de strategie om onze positie in de belangrijke markten te versterken", aldus Leif Darner, lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor Performance Coatings.

De totstandkoming van de transactie hangt af van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De onderneming verwacht de overname af te ronden in het tweede kwartaal van 2012.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Noot voor de redactie - niet voor publicatie

Corporate Media Relations                           Corporate Investor Relations
Tel. 020 502 78 33                                      Tel. 020 502 78 54
Contactpersoon: Oskar Bosson                    Contactpersonen: Jonathan Atack en Ivar Smits

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht