Rezidor presenterar organisatorisk optimering


Ny områdesstruktur för Europa, Mellanöstern och Afrika

Rezidor Hotel Group presenterar en organisatorisk optimering av de regionala verksamhetskontoren i Europa, Mellanöstern och Afrika. Företaget kommer omgående att fördela ansvaret för kärnvarumärkena Radisson Blu och Park Inn by Radisson på områdenas Area Vice Presidents och ge stöd till de regionala ledarna i form av stärkta och enhetliga team med specialister inom finans och ekonomistyrning, IT, inköp, personal, försäljning och marknadsföring, intäktsförvaltning och teknisk utveckling.

"Under de senaste åren har Rezidor mycket snabbt växt till att ha fler än 400 hotell med över 90 000 rum i drift och under utveckling i över 65 länder - och vi fortsätter att växa. En optimerad organisation med tydliga ansvarsområden kommer att förbättra vår portföljförvaltning ytterligare. Vi strävar efter att arbeta på ett effektivt och lönsamt sätt, agera snabbt och fatta snabba beslut - och vi vill nå våra ambitiösa framtida mål", säger Kurt Ritter, Rezidors koncernchef och vd. I december 2011 presenterade Ritter koncernens "Strategi 2015", med olika initiativ för att öka EBITDA-marginalerna med 6-8 procentenheter till år 2015.

Under ledning av Wolfgang M. Neumann, Rezidors Executive Vice President och COO, skapades sex områden för Radisson Blu, Europas största hotellvarumärke i det övre förstaklassegmentet, och två områden för mellanklassvarumärket Park Inn Radisson.  

Radisson Blu
Norden: Hotellveteranen och Area Vice President Christian Gartmann har bekräftats i sin roll och övervakar 29 hotell under management- och hyresavtal samt 20 under franchiseavtal på Rezidors hemmamarknader Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

Östeuropa och Ryssland: Area Vice President Tom Flanagan har även han bekräftats i sin roll. Han har ansvar för 37 hotell under managementavtal och sex anläggningar under franchiseavtal i Azerbajdzjan, Vitryssland, Kina, Estland, Georgien, Kazakstan, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland, Tashkent, Turkiet och Ukraina. Ryssland och andra OSS-länder är ett av Rezidors viktigaste affärsområden - koncernen är den ledande internationella hotelloperatören i den här regionen.

Västeuropa och Nordvästafrika: Michel Stalport, tidigare District Director för norra Frankrike och General Manager för Radisson Blu Resort Disneyland Paris, har befordrats till Area Vice President. Han är chef för 35 hotell under management- och hyresavtal samt 9 under franchiseavtal i Belgien, Frankrike, Grekland, Italien, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Portugal, Spanien, Mali, Marocko, Senegal, Sierra Leone och Tunisien.

Centraleuropa: Tidigare Regional Director för Frankrike och Benelux Willem Van der Zee har befordrats till Area Vice President. Han övervakar 25 hotell under management- och hyresavtal samt 16 under franchiseavtal i Österrike, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Rumänien, Slovakien och Schweiz.

Storbritannien och Irland: Philip Mahoney, tidigare General Manager för The Regent Zagreb, har befordrats till Area Vice President och har ansvar för 24 anläggningar under management- och hyresavtal samt 4 under franchiseavtal.

Mellanöstern och de afrikanska länderna söder om Sahara: Tidigare Regional Director för Radisson Blu & Hotel Missoni Storbritannien Mark Willis har befordrats till Area Vice President. Han har ansvar för 46 hotell under managementavtal i Bahrain, Egypten, Etiopien, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Moçambique, Nigeria, Oman, Rwanda, Saudiarabien, Sydafrika, Förenade Arabemiraten samt Zambia.

Park Inn by Radisson
Richard Moore har utsetts till Area Vice President för Storbritannien och Irland samt Norden. Han är direkt underställd Eric de Neef, Senior Vice President för Park Inn by Radisson, och har ansvar för 30 hotell under management- och hyresavtal samt 7 under franchiseavtal i Danmark, Island, Irland, Norge, Sverige samt Storbritannien.

Tillsättandet av en Area Vice President för Kontinentaleuropa har skjutits upp och varumärkesutvecklaren Eric de Neef har direkt ansvar för 49 anläggningar under management- och hyresavtal samt 18 under franchiseavtal.

"Överlägsen verksamhetsprestanda är ett huvudinslag i vår affärsplan och enastående personer som levererar överlägsna resultat ligger till grund för detta", kommenterade Wolfgang M. Neumann, Rezidors Executive Vice President och COO. "Vi är övertygade om att vår detaljerade, genomarbetade och analytiskt sammansatta nya organisationsstruktur kommer att hjälpa oss att driva både prestanda och lönsamhet", avslutade Neumann.

Inom de nya områdena drivs alla stödstrukturer enligt en matrisorganisation där positionscheferna rapporterar hierarkiskt sett till varje Area Vice President och funktionellt sett till den centrala Vice President för varje relativ funktion. Alla Area Vice Presidents rapporterar direkt till Wolfgang M. Neumann på Rezidors huvudkontor i Bryssel.

För mer information, kontakta:


Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication
+32 2 702 9331, Christiane.Reiter@Rezidor.com

Renu Snehi, Director Corporate Communication
+32 2 702 9241, Renu.Snehi@Rezidor.com

Om Rezidor Hotel Group:


Rezidor Hotel Group
är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen. Koncernen har en portfölj med fler än 415 hotell i drift och under utveckling, med 90 000 rum i över 60 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu Hotels & Resorts och Park Inn by Radissoni Europa, Mellanöstern och Afrika  samt Club Carlsons förmånsprogram för återkommande hotellgäster. Rezidor utvecklar och driver även det nya livsstilsvarumärket Hotel Missoni under ett världsomspännande licensavtal med det legendariska italienska modehuset Missoni.

I november 2006 börsnoterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Carlson, ett privatägt, globalt hotell- och reseföretag med huvudkontor i Minneapolis (USA), är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning finns i Bryssel, Belgien.
För mer information om Rezidor, besök www.rezidor.com  


Attachments

Pressmeddelande PDF