AkzoNobel voltooit overname van Chinese producent van surfactants


10 januari 2012

AkzoNobel heeft vandaag de overname voltooid van Boxing Oleochemicals, de voornaamste producent van specialty surfactants in China. Boxing is een toonaangevende leverancier van nitrilaminen en derivaten, die gebruikt worden in industriële- en consumententoepassingen, zoals wasverzachter, asfalt en haarconditioner.

De overname is een verdere versterking van de leidende positie van AkzoNobel in specialty surfactants en is tegelijk een uitbreiding van de productiecapaciteit in Azië. De transactie werd voor het eerst aangekondigd op 27 juli vorig jaar.

Boxing, dat werd opgericht in 1993 en is gevestigd in de provincie Shandong, realiseerde in 2010 een omzet van circa €100 miljoen. De activiteiten zullen worden geïntegreerd in het Surface Chemistry onderdeel van AkzoNobel.

De vraag naar aminen en derivaten in Azië wordt gestimuleerd door bevolkingstoename, een groeiende middenklasse, grotere aandacht voor duurzaamheid en de ontwikkeling van de infrastructuur, in het bijzonder in China en India. De overname onderstreept de vastberadenheid van de onderneming naar versnelde groei en de opbouw van leidende posities in wereldwijde markten, in lijn met de Value & Values-strategie van AkzoNobel.

AkzoNobel is een van 's werelds grootste producenten en leveranciers van specialty surfactants, en synthetische en bio-polymeren additieven. Deze stoffen en polymeren worden gebruikt in veel verschillende toepassingen, variërend van persoonlijke verzorging tot asfaltering.

AkzoNobel telt op dit moment meer dan 6.700 medewerkers in China, die in 2010 een totale omzet realiseerden van €1,3 miljard. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. De ambitie van AkzoNobel is om in 2015 in China een omzet te realiseren van €3 miljard.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Noot voor de redactie - niet voor publicatie

Corporate Media Relations                                           Corporate Investor Relations,
Tel. 020 502 78 33                                                      Tel. 020 502 78 54
Contactpersoon: Oskar Bosson                                    Contactpersonen: Jonathan Atack en Ivar Smits


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht