Baltikums Bank darbības rezultāti 2011. gadā


Baltikums Bank nodod jūsu vērtējumam 2011. gada koncerna konsolidētos un bankas atsevišķos finanšu pārskatus.

Bankas valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors (CEO) Dmitrijs Latiševs rezumē 2011. gadu: „Aizvadītais gads parādīja, ka Latvijas ekonomika pamazām atkopjas pēc krīzes, un apgriezienus uzņem labvēlīgas tendences. Līdz ar to Latvija atguva investīciju kredītreitingu, kas palīdzēja tai atgriezties starptautiskajos kapitāla tirgos, bet gada beigās veiksmīgi tika pabeigta starptautisko kreditoru aizdevumu programma, piedaloties Starptautiskajam Valūtas fondam un Eiropas Komisijai. Tas viss ļauj paraudzīties nākotnē optimistiski, bet ar noteikumu, ka ārējais ekonomiskais fons arī būs labvēlīgs.”

Bankas padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Peškovs ir gandarīts par 2011. gada rezultātiem: „Neatkarība, objektivitāte un atbildība, stratēģiskā partnerība, efektivitāte un uzticamība – šajos jēdzienos atspoguļojas Baltikums Bank panākumi. Neraugoties uz straujo un brīžiem negaidīto notikumu attīstību Latvijā un pasaulē, Baltikums Bank svarīgākie finanšu rādītāji ir iedvesmojoši un raksturo bankas darbību kā stabilu un noturīgu izvēlētajās darbības nišās. 2011. gadā bankas izvirzītie uzdevumi attīstības jomā un ienākumu līmeņa paaugstināšanā tika visnotaļ veiksmīgi izpildīti. Banka turpināja darbu privātkapitāla pārvaldības stratēģijas attīstībā, klientu servisa līmeņa paaugstināšanā, kā arī bankas klientu, darbinieku un akcionāru pievienotās vērtības izveidē.”

Banka veiksmīgi darbojas Rīgā, Limasolā, Almati un Kijevā, kā arī tā ir pārstāvēta Baku, Maskavā un Sanktpēterburgā. Baltikums Bank un tās ārvalstu struktūrvienībās strādā starptautiska profesionāļu komanda, ko veido 194 speciālisti.

Baltikums Bank kārtējo reizi ir apstiprinājusi savas attīstības stabilitāti un pabeigusi 11. finanšu gadu ar auditēto peļņu 2,2 milj. LVL (3,1 milj. EUR).

2011. gadā bankas aktīvu kopapjoms pieauga par 68% un sasniedza 210 milj. LVL (299 milj. EUR). Piesaistīto depozītu apjoms 2011. gadā pieauga par 80% un 2011. gada 31. decembrī sasniedza 186 milj. LVL (265 milj. EUR). Par klientu uzticības līmeņa pieaugumu liecina arī bankas trasta pārvaldībā esošo līdzekļu pieaugums. Gada laikā šis rādītājs pieauga gandrīz 2 reizes un 2011. gada 31. decembrī.Gada laikā šis rādītājs pieauga gandrīz 2 reizes un 2011. gada 31. decembrī sasniedza 67 milj. LVL (95 milj. EUR), kas ir viens no labākajiem rādītājiem Latvijā.

Svarīgs notikums bankas darbībā bija nosaukuma un juridiskās adreses maiņa. Atbilstoši stratēģijai banka pērn nomainīja savu nosaukumu - Baltikums Bank AS, kas ir vieglāk uztverams gan vietējiem, gan ārvalstu klientiem un saistīts ar bankas darbības un attīstības virzieniem ārvalstu finanšu un kapitāla tirgos.

Līdztekus tam banka nomainīja arī savu juridisko adresi, jo drīzumā plāno atvērt Centrālo biroju vienā no svarīgākajām Vecrīgas ielām Smilšu ielā 6. Ēkā, kas celta speciāli Rīgas I Savstarpējās Kredītsabiedrības bankai, Baltikums Bank turpinās savu darbību atbilstoši tradicionālajām Eiropas banku vērtībām.

Ēku Smilšu ielā 6 1910.-1912. gadā ir projektējis arhitekts Vilhelms Ludvigs Nikolajs Bokslafs, 1991.-1992. gadā to restaurēja arhitekti Zane Kalinka, Pēteris Kļava un Andis Sīlis. Banka celta racionālā jūgendstilā, izmantojot neoklasicisma rotājumus. Fasāde rotāta ar zeltītām ornamentālām mozaīkām, kas izvietotas starp logiem.

2011. gadā Baltikums Bank uzsāka elitāro MasterCard Platinum maksājumu karšu emisiju, turpinot jau 2002. gadā aizsākto maksājumu karšu izdošanu. Šodien, veicot MasterCard Platinum emisiju, mēs tāpat kā pirms 9 gadiem apstiprinām mūsu sākotnējās vērtības – bezkompromisu uzticība bankas produktu un pakalpojumu augstākajai kvalitātei mūsu klientu labākajās interesēs.

Pagājušajā gadā Baltikums Bank stratēģiskais partneris Baltikums Līzings atvēra pārstāvniecību Azerbaidžānā, kas pārstāv bankas intereses Azerbaidžānā.

Ekonomiskās saites un attiecības starp abām valstīm sekmīgi attīstās, ko lielā mērā ir sekmējušas Azerbaidžānas un Latvijas prezidentu abpusējās oficiālās vizītes. Mēs novērojam ievērojamu darījumu aktivitātes pieaugumu no mūsu klientu puses attiecībā uz Azerbaidžānas tirgu un sekojam klientiem, nodrošinot savu klātbūtni šajā tirgū. Baltikums Līzings pārstāvniecība sniedz konsultācijas par visas BBG grupas, kurā ietilpst arī Baltikums Bank, finanšu pakalpojumiem un produktiem.

Baltikums Bank pastāvīgi pilnveido savu biznesa modeli, ieviešot jaunākās tehnoloģijas, metodoloģiju un īpašu uzmanību pievēršot iekšējai attīstībai. Biznesa modeļa jaunie akcenti ir vērsti uz klienta vajadzību apmierināšanu, tās pilnveidošanai nepieciešamo infrastruktūru un resursiem, kā arī darbinieku patstāvības un atbildības līmeņa paaugstināšanu. Taču mūsu filozofija un pieeja biznesam paliek nemainīgi. Baltikums Bank kā neatkarīga privātbanka un ģimenes bizness ir pazīstama ar savu konsekvenci bankas un klienta sekmīgu un abpusēji izdevīgu savstarpējo attiecību dibināšanā un attīstībā. Lielu uzmanību pievēršot pētījumiem un jaunām izstrādēm, mēs radām produktus, pakalpojumus un risinājumus, kas ir pieprasīti, pirmkārt, tāpēc, ka tie visi ir radīti klientu interesēs un ir mūsu atbilde viņu vajadzībām un vēlmēm.

Mūsu vērtības paliek nemainīgas tāpat kā agrāk: neatkarība un objektīva attieksme, drošība, atbildība un mūsu klientu interešu pilnīga aizsardzība. Mēs pateicamies visiem mūsu klientiem par sadarbību un uzticību šajā sarežģītajā laikā un ceram uz turpmāku kopēju un veiksmīgu biznesu nākotnē.

Ar pilnu auditēto 2011. gada finanšu pārskatu iespējams iepazīties bankas interneta vietnē www.baltikums.eu.

         Uldis Zandars
         Baltikums Bank AS
         Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītāja vietnieks
         Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536
         E-pasts: uldis.zandars@baltikums.eu


Attachments