Per Wallén tillträder som ny VD i MedCore


Kista, 2012-03-01 10:11 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Styrelsen har idag utsett Per Wallén till ny VD för MedCore AB. Per efterträder Sverker Olofsson som inför sin 65 årsdag beslutat att lämna rollen som VD.

Efter elva fantastiska och händelserika år som VD för MedCore har jag beslutat att lämna över VD rollen. Detta känns naturligt eftersom bolaget går in i en ny fas. MedCore har för mig inneburit ett stort personligt engagemang eftersom jag etablerade bolaget och i dag är en större aktieägare i bolaget. Jag ser därför fram emot möjligheten att få fortsätta arbeta för Medcore, om årsstämman beslutar i enlighet med valberedningens förslag att jag skall ingå i styrelsen.

Jag är också glad över att vi lyckats internrekrytera en ny VD. Per Wallén har tidigare haft ledande befattningar inom Johnson & Johnson där han visat handlingskraft, ledarskap och beslutsamhet. Jag hälsar Per Wallén välkommen till VD-stolen, säger Sverker Olofsson.

Jag är mycket glad över förtroendet och ser fram emot att bidra till att utveckla våra fyra affärsområden i Norden med det övergripande målet att erbjuda enklare och säkrare vård för patienter och användare, säger Per Wallén

Vi tackar Sverker för hans målmedvetna arbete med att bygga upp ett 100 miljoners bolag med stora utvecklingsmöjligheter, säger Yngve Andersson styrelseordförande i MedCore AB.

 

 

         För ytterligare information kontakta:
         Yngve Andersson styrelseordförande MedCore
         tfn 0705 141270
         
         Per Wallén VD
         tfn 0733 103297
         per.wallen@medcore.se


Attachments