FLSmidth vil udnytte det store marked for miljøudstyr i Kina


PRESSEMEDDELELSE

FLSmidth har opnået myndighedernes godkendelse af sit første opkøb i Kina. Sammen med en minoritetsaktionær har FLSmidth etableret en virksomhed der skal markedsføre og sælge røgrensningsudstyr til cementindustrien i Kina. Det lokale selskab markerer et gennembrud for FLSmidth idet det kombinerer en lokal tilstedeværelse med globale teknologier og ressourcer. FLSmidth bliver således med ét slag en stærk spiller på det kinesiske marked for miljøudstyr som har en værdi af flere milliarder dollars.

Den oprindelige grundlægger af selskabet, kinesiske Sino Environment Engineering Development Co., Ltd. (SEPEC) fortsætter som minoritetsaktionær og bidrager med et omfattende referencegrundlag og et netværk af kontakter i cementindustrien i Kina, både på koncern- og på fabriksniveau.

Efter nogle år med organisk vækst i Kina har FLSmidth med dette opkøb indledt næste fase af sin Kina-strategi om at blive en lokal aktør der opererer på et lokalt omkostningsniveau.

"FLSmidth og SEPEC supplerer hinanden rigtig godt. FLSmidths stærke teknologiske position sammen med SEPECs solide organisation, omdømme og kundegrundlag i Kina vil gøre det muligt at udvikle røgrensningsudstyr der konstrueres i tæt samarbejde med de kinesiske kunder og tilpasses disses specifikke krav," udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.

Det lokale selskab vil markedsføre FLSmidths højeffektive røgrensningsudstyr og derved bidrage til at de kinesiske cementproducenter kan opfylde de nye skærpede miljøkrav som cementindustrien er underlagt. FLSmidth vil som majoritetsaktionær fastholde patentrettighederne til teknologien. Det kinesiske marked tegner sig for halvdelen af verdens samlede efterspørgsel efter røgrensningsudstyr.

"Med Kinas stigende fokus på miljøspørgsmål, som det fremgår af den tolvte femårsplan, er tidspunktet for udbygning af FLSmidths lokale aktiviteter helt rigtigt," siger chefen for FLSmidth i Kina, Anders Bech.

Planen er endvidere fremover at sælge løsninger til det tilsvarende og attraktive kinesiske marked for biomasse-fyrede kedler og affaldsforbrændingsanlæg.

                 -------------------------------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth & Co. A/S på tlf. 36 18 18 00.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF version med billede