Delårsrapport Januari - Mars 2012


Kista, 2012-04-27 09:02 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

  

  • Nettoomsättningen uppgick till 22,2 (23,8) Mkr -7%
  • EBITDA -1,0 (-0,2) Mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -2,5 (-1,6) Mkr
  • Resultat per aktie -0,50 (-0,34) kr.
  • Per Wallén tillträde som ny VD den 1 mars.

 

VD har ordet!

2011 var ett turbulent år då vi bland annat tappade en viktig agentur i Danmark, Arthrex, som stod för ca 14 MSEK av omsättningen. Mot bakgrund av detta är det tillfredställande att konstatera att vi till stor del lyckats kompensera bortfallet av Arthrex inom övriga agenturer. Affärsområdena Thorax och Diabetes har öppnat starkast.  Inom Thorax är det hjärtklaffsförsäljningen som främst bidragit till ökningen mot föregående år och inom Diabetes har vunna avtal för pennkanyler gjort att vi har fått en bra start på året.

Vid årsskiftet genomförde vi en omorganisation med syfte att bygga en effektiv plattform för fortsatt tillväxt med fyra affärsområden inom Kirurgi, AN/IVA, Diabetes och Thorax. Under första kvartalet har stort kraft legat på att sätta den nya organisationen med bibehållet fokus på kunder och försäljning.

Omorganisationen förväntas även påverka företagets kostnadsmassa och vi fokuserar på att förbättra vårt resultat.

Vi har även påbörjat arbetet med att öka effektiviteten hos våra säljare genom att integrera rapportering och planeringsarbetet i vårt befintliga CRM system med avsikten att minska antalet moment och administrativt arbete och öka fokus samt tid hos kund.

Inom tillväxtområdet Kirurgi har vi positiva förväntningar på våra två nya agenturer inom laparoskopisk kirurgi och stapling. Vi arbetar intensivt med förlanseringen av dessa två produktområden för att under senare delen av Q2 och början av Q3 lansera produkterna i Danmark och Sverige.

Affärsområdet diabetes har som tidigare nämnts en spännande och revolutionerande insulinpump, CellNovo, under förlansering och vi planerar att lansera produkten i Norge och Sverige samt Finland under Q2, Q3. Produkten har lanserats på den engelska markanden och mottagits positivt.

Vi har startat det nya året på ett tillfredställande sätt, med de kommande lanseringarna och den nya organisationen är vi i ett gynnsamt läge för fortsättningen av 2012.

 

Per Wallén

 

         Frågor angående rapporten ställs till:
         VD Per Wallén, tel 08-631 08 31, e-mail: Per.Wallén@medcore.se
         CFO Thomas Broberger, tel 08-444 03 44, e-mail: thomas.broberger@medcore.se


Attachments