Cobham forhøjer sit købstilbud på Thrane & Thrane


  • Cobham forhøjer sin tilbudspris fra DKK 420 til DKK 435 pr. aktie
  • Bestyrelsen anbefaler aktionærerne at modtage tilbuddet
  • Lars Thrane accepterer købstilbuddet

Cobham PLC (gennem Lockman Electronic Holdings Ltd.) og bestyrelsen for Thrane & Thrane A/S har indgået en aftale om vilkårene for et forhøjet købstilbud på aktierne i Thrane & Thrane.

Den tilbudte pris forhøjes fra DKK 420 til DKK 435 kontant pr. aktie a DKK 20. Samtidig har bestyrelsen for Thrane & Thrane erklæret, at man vil anbefale aktionærerne at tage imod det forhøjede tilbud fra Cobham.

Forhøjelsen af tilbudsprisen svarer til en samlet forhøjelse på ca. DKK 90 mio. af værdien af Selskabets aktiekapital. Den forhøjede pris er 48% højere end børsprisen før offentliggørelsen 27. februar 2012 af et muligt købstilbud mod tidligere knap 43% højere, og prisen svarer til 15,4 gange driftsresultatet (EBIT) i tolv måneders perioden forud for den seneste delårsrapport.

Direktør Lars Thrane, som ejer ca. 24% af aktierne i Thrane & Thrane, har givet tilsagn om at acceptere det forhøjede købstilbud.

”Bestyrelsen er glade for at kunne anbefale aktionærerne at tage imod købstilbuddet fra Cobham. Gennem konstruktive forhandlinger har vi opnået en forhøjet attraktiv pris på aktierne i Thrane & Thrane, og det gennemførte strategiske review har bestyrket vores opfattelse af, at en sammenlægning med Cobham i denne situation er den bedste mulighed for selskabets aktionærer og andre interessenter,” siger Morten Eldrup-Jørgensen, bestyrelsesformand for Thrane & Thrane.

”Thrane & Thranes stiftere, medarbejdere og ledere kan være stolte af, at de siden grundlæggelsen for 31 år siden har bragt virksomheden så langt og gjort den så stærk, at dens aktier med købstilbuddet i dag værdisættes til 2,5 mia. kr. Bestyrelsen er overbevist om, at der sammen med Cobham venter mange attraktive og interessante udviklingsmuligheder for Thrane & Thranes dygtige medarbejdere, såvel teknologisk som kommercielt,” siger Morten Eldrup-Jørgensen.

I henhold til Overtagelsesbekendtgørelsens § 14 skal bestyrelsen for Thrane & Thrane udarbejde en redegørelse for købstilbuddet. Redegørelsen forventes offentliggjort senere i dag.

Cobham (Lockman Electronic Holdings Ltd.) forventes at offentliggøre et tillæg til sit tilbudsdokument af 19. april 2012 snarest muligt. Købstilbuddet vil være åbent til 21. maj 2012.

Der henvises til Cobhams meddelelser af 12. marts, 5. april, 10. april, 19. april og 3. maj 2012 og til selskabsmeddelelser fra Thrane & Thrane af 27. februar, 12. marts, 26. marts, 5. april, 10. april og 19. april 2012.


Kontakt
Morten Eldrup-Jørgensen, bestyrelsesformand
Tlf. (+45) 26 18 77 80 (mobil)


Attachments