Betting Promotion: Kommuniké från årsstämma i Betting Promotion Sweden AB (publ)

Idag, den 24 maj 2012, hölls årsstämma i Betting Promotion Sweden AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades enhälligt.


Fastställande av resultat- och balansräkning samt resultatdisposition

Stämman beslutade att fastställa den framlagda resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. Vid stämman beslutades även att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen och att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2011.  

 

Ansvarsfrihet

Stämman beslutade om ansvarsfrihet åt styrelse och verkställande direktör.

 

Antal styrelseledamöter och arvoden

Stämman beslutade att styrelsen skall bestå av fyra styrelseledamöter och att arvode till icke anställda bolagsstämmovalda styrelseledamöter och icke anställda ledamöter i styrelsens olika utskott, skall utgå enligt följande:  

  • SEK 100 000 till styrelsens ordförande;
  • SEK 50 000 vardera till övriga styrelseledamöter;
  • SEK 50 000 till ordförande i revisionsutskottet;
  • SEK 25 000 vardera till övriga ledamöter i revisionsutskottet.

 

Stämman beslutade dessutom att revisorsarvode skall utgå enligt godkänd räkning och att inget arvode skall utgå till valberedningens ledamöter.

 

Styrelse

Stämman omvalde Jonas Ornstein som styrelseledamot samt nyvalde Niklas Braathen, Greg Dingizian och Peter Åström som styrelseledamöter. Greg Dingizian nyvaldes till styrelseordförande.  

 

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Stämman beslutade om riktlinjer för ersättning till verkställande direktör och övriga ledande befattningshavare, nedan gemensamt benämnda ”Ledande befattningshavare”, enligt följande.

 

1. Grundläggande princip

Lön och andra anställningsvillkor samt eventuella aktierelaterade incitamentsprogram skall vara marknadsmässiga och skall sammanvägas på så sätt att Betting Promotion kan attrahera och behålla kompetenta Ledande befattningshavare. Ersättningar till Ledande befattningshavare vid sidan om verkställande direktör, fastslås av styrelsen efter förslag framlagt av verkställande direktör. Ersättning till verkställande direktör bereds och beslutas av styrelsen i sin helhet. Vid dessa beslut medverkar inte verkställande direktör eller styrelseledamot som eventuellt kan vara i beroendeställning till bolaget och ledningen. Dock omfattas inte sådana emissioner och överlåtelser som omfattas av 16 kap. aktiebolagslagen.

 

2. Fast lön

Ledande befattningshavare skall erbjudas en fast lön som är marknadsmässig och är baserad på den Ledande befattningshavarens ansvar, roll, kompetens och befattning. Lön skall fastställas per kalenderår.

 

3. Rörlig lön

Ledande befattningshavare kan, från tid till annan, erbjudas rörlig lön. Sådan rörlig lön får högst uppgå till 30 procent av fast lön och skall baseras på utfall av förutbestämda finansiella och individuella mål. Villkoren och beräkningsgrunderna för rörlig lön skall fastställas för varje verksamhetsår. Rörlig lön regleras året efter intjänandet och kan utbetalas antingen som lön eller som engångsbetald pensionspremie. Vid utbetalning som engångsbetald pensionspremie sker viss uppräkning så att totalkostnaden för Betting Promotion blir neutral. Summan av den rörliga ersättningen för Ledande befattningshavare kan sammanlagt högst uppgå till 1,5 MSEK.

 

4. Icke monetära förmåner

En Ledande befattningshavare kan, i det fall styrelsen bedömer det lämpligt och/eller vid en individuell sammanvägning av den totala löne- och ersättningsbild, vara berättigad till en extra sjukförsäkring.

 

5. Pension

Styrelsens fastställer pensionsförmånerna för Ledande befattningshavare. Pensionsförmåner skall (för svenska medborgare) ge rätt att erhålla pension från 65 års ålder. Ledande befattningshavare äger rätt till pensionslösningar enligt kollektivavtal och/eller avtal med Betting Promotion. Samtliga pensionsåtaganden skall vara premiebestämda. Löneavståenden kan utnyttjas för ökade pensionsavsättningar genom engångsbetalda pensionspremier förutsatt att totalkostnaden för Betting Promotion blir neutral.

 

6. Uppsägningstid och avgångsvederlag

Uppsägningstiden från Betting Promotions sida skall vara högst 18 månader för verkställande direktören och högst 3 månader för övriga Ledande befattningshavare. Uppsägningstiden för verkställande direktören skall vara lägst 6 månader och för övriga Ledande befattningshavares sida skall den vara lägst 3 månader. Avgångsvederlag, utöver ovanstående lön under uppsägningstiden, skall avseende nya anställningsavtal vid behov kunna uppgå till ett kontantbelopp som motsvarar högst 3 genomsnittliga månadslöner för den anställde.

 

7. Styrelsens förberedelser och beslutsfattande

Styrelsen fattar beslut om lön och övriga villkor för verkställande direktören. Styrelsens fastställer – efter förslag från verkställande direktören – lön och övriga villkor för övriga Ledande befattningshavare.

 

8. Aktierelaterade incitamentsprogram som beslutas av årsstämma

Styrelsen skall årligen utvärdera behovet av aktierelaterat incitamentsprogram, syntetiska optioner eller personaloptioner och vid behov framlägga ett beslutsförslag till årsstämman avseende ett väl avvägt aktierelaterat incitamentsprogram för Ledande befattningshavare och/eller övriga anställda. Ett aktierelaterat incitamentsprogram skall följa Aktiemarknadsnämndens uttalande.

 

9. Information om tidigare beslutade ersättningar som inte har förfallit till betalning

Det föreligger inga tidigare beslutade ersättningar som inte har förfallit till betalning.

 

10. Information om avvikelse från de riktlinjer som bolagsstämman har beslutat

Inga avsteg från tidigare beslutade riktlinjer har skett.

 

11. Bemyndigande till styrelsen

Styrelsens ska äga rätt att frångå ovanstående riktlinjer om styrelsen bedömer att det i ett enskilt fall finns särskilda skäl som motiverar det.

 

Riktlinjer för valberedningen

Stämman beslutade att valberedningsarbetet inför årsstämman 2013 ska bedrivas enligt följande.

  • Att Bolaget skall ha en valberedning som jämte styrelsens ordförande skall bestå av en representant för envar av de tre till röstetalet största aktieägarna baserat på den ägarstatistik per den 30 juni 2012 som Bolaget erhåller från Euroclear Sweden AB. Verkställande direktör eller annan person från bolagsledningen får inte vara ledamot av valberedningen, inte heller ska styrelseledamöter utgöra en majoritet av valberedningens ledamöter. Utövar inte aktieägaren sin rätt att utse ledamot skall den till röstetalet närmast följande största aktieägaren ha rätt att utse ledamot i valberedningen. Styrelsens ordförande skall i samband med att ny valberedning ska utses, på lämpligt sätt kontakta de tre största identifierade aktieägarna och uppmana dessa att, inom en med hänsyn till omständigheterna rimlig tid som inte får överstiga 30 dagar, skriftligen till valberedningen namnge den person aktieägaren önskar utse till ledamot av valberedningen. Majoriteten av valberedningens ledamöter ska vara oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen, om mer än en styrelseledamot ingår i valberedningen får högst en av dem vara beroende i förhållande till bolagets större aktieägare. Minst en av valberedningens ledamöter ska vara oberoende i förhållande till den i bolaget röstmässigt största aktieägaren eller grupp av aktieägare som samverkar om bolagets förvaltning. Information om den slutligen utsedda valberedningen skall innefatta namn på både styrelsens ordförande och på de tre utsedda ägarrepresentanterna, tillsammans med namnen på de aktieägare de företräder, och skall offentliggöras senast sex månader före planerad årsstämma. Valberedningens mandatperiod sträcker sig fram till dess att ny valberedning utsetts. Ordförande i valberedningen skall, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den till röstetalet största aktieägaren.
  • Att om under valberedningens mandatperiod en eller flera av aktieägarna som utsett ledamöter i valberedningen inte längre tillhör de tre till röstetalet största aktieägarna så skall ledamöter utsedda av dessa aktieägare ställa sina platser till förfogande och den eller de aktieägare som tillkommit bland de tre till röstetalet största aktieägarna skall ha rätt att utse sina representanter. Om inte särskilda skäl föreligger skall dock inga förändringar ske i valberedningens sammansättning om endast marginella förändringar i röstetalet ägt rum eller förändringen inträffar senare än två månader före årsstämman. Aktieägare som utsett representant till ledamot i valberedningen har rätt entlediga sådan ledamot och utse ny representant till ledamot i valberedningen, liksom att utse ny representant om den av aktieägaren utsedde ledamoten väljer att lämna valberedningen. Förändringar i valberedningen sammansättning skall offentliggöras så snart sådana skett.
  • Att valberedningen skall arbeta fram förslag i nedanstående frågor att föreläggas årsstämman för beslut: a) förslag till ordförande vid årsstämman; b) förslag till antalet bolagsstämmovalda styrelseledamöter samt, i förekommande fall, antalet revisorer; c) förslag till arvode till icke anställda bolagsstämmovalda ledamöter i styrelsen samt till icke anställda ledamöter i styrelsens olika utskott; d) förslag till arvode till revisorer; e) förslag till val av styrelsens ordförande och övriga styrelseledamöter samt, i förekommande fall, val av revisorer; f) förslag till riktlinjer för att utse ledamöter i valberedningen och för valberedningens uppdrag; g) förslag till arvode till valberedningens ledamöter.

 

Ändring av bolagsordning med anledning av byte av redovisningsvaluta till euro

Vid årsstämma i bolaget den 24 maj 2011 beslutades att bolaget skall ha euro som redovisningsvaluta, varvid det beslutades om tillägg av denna innebörd i bolagsordningen. Sedan den sålunda ändrade bolagsordningen registrerats av Bolagsverket och Bolagsverket räknat om det registrerade aktiekapitalet till euro, beslutade stämman om nödvändiga följdändringar av bolagsordningens föreskrifter om minimikapitalet och maximikapitalet i § 4 i enlighet med följande:

 

Tidigare skrivelse:

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 15 000 000 kronor och högst 60 000 000 kronor.

 

Beslutad ny skrivelse:

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 1 683 124 euro och högst 6 732 496 euro.

 

 

 

Stockholm i maj 2012

Betting Promotion Sweden AB (publ)

STYRELSEN

 


Attachments

Betting_stämmokommunik__6fe80[1].pdf