AkzoNobel voltooit splitsing van activiteiten in Pakistan


14 juni 2012

AkzoNobel heeft de herstructurering van haar activiteiten in Pakistan voltooid met de formele oprichting van AkzoNobel Pakistan Limited als een afzonderlijke juridische entiteit, losstaand van ICI Pakistan. Zoals eerder aangekondigd, betekent deze splitsing dat de onderneming is gestart met de formele verkoopprocedure om haar 75,81% aandelenbelang in ICI Pakistan af te stoten.

AkzoNobel Pakistan Limited richt zich op drie kernactiviteiten - Decorative Paints, Performance Coatings en Specialty Chemicals. Momenteel wordt de benodigde management- en organisatiestructuur afgerond. Jehanzeb Khan is benoemd tot CEO.

"Pakistan biedt goede mogelijkheden voor de toekomst en we streven ernaar om onze groeiambities te realiseren via deze meer strategisch gerichte activiteiten," aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor het Midden-Oosten. "ICI Pakistan blijft een aantrekkelijke partij met zeer sterke bedrijfsonderdelen. We hebben er alle vertrouwen in dat we een nieuwe eigenaar vinden die beter gepositioneerd is om het aanwezige potentieel te benutten."

De coatingsactiviteiten van ICI Pakistan zijn overgebracht naar het onlangs opgerichte AkzoNobel Pakistan Limited via een wettelijke splitsingsprocedure. ICI Pakistan bestaat nu uit polyestervezels, gecalcineerde soda, life sciences en chemicaliën.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833      Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7856             
Contactpersoon: Oskar Bosson                         Contactpersonen: Jonathan Atack, Ivar Smits


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht