Kompletterande information till pressmeddelandet avseende ingångna avsiktsförklaringar för Star Media och Mis Label


Styrelsen i Forestlight Entertainment AB (publ) (”Forestlight Entertainment” eller ”Bolaget”) vill med detta pressmeddelande ge ytterligare information och förtydliga Bolagets finansieringsplan avseende avsiktsförklaringarna rörande förvärv av Star Media och investering i Mis Label. Nedan återfinns förtydliganden kring hur Bolaget avser att gå vidare i finansieringshänseende samt övergripande information avseende Star Medias och Mis Labels finansiella utveckling under de senaste två åren. 

Förtydliganden avseende finansiering
Som tidigare kommunicerats så kommer de potentiella transaktionerna involverande Star Media och Mis Label att genomföras givet bl.a. att finansiering kan säkerställas. Eventuella betalningar eller investeringar kommer att bestå av både kontanta medel och nyemitterade aktier. Kontantdelen avses att finansieras genom en kombination av banklån och/eller lån från kapitalmarknaden samt ett eventuellt utnyttjande av den option avseende överteckning i Bolagets pågående företrädesemission, givet att denna övertecknas, i enlighet med vad som tidigare kommunicerats i Bolagets emissionsprospekt. Forestlight Entertainment för i dagsläget diskussioner med en bank avseende det potentiella lånet och utvärderar parallellt även andra lånebaserade finansieringslösningar. Det kommer därigenom inte att genomföras någon ytterligare företrädesemission av aktier med anledning av ovan nämnda potentiella transaktioner.

  

Finansiell översikt
 
Star Media
   
NOKm 2011 2010
Omsättning 62,9 72,9
Bruttoresultat 33,9 32,9
EBITDA 10,3 14,1
EBIT 10,1 13,8
     
Mis Label    
DKKm 2011 2010
Bruttoresultat 16,3 11,8
EBITDA 12,3 8,2
EBIT 12,3 8,1

 

Finansiell rådgivare
Mangold Fondkommission är finansiell rådgivare till Forestlight Entertainment i samband med företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Levin, VD Forestlight Entertainment AB, Tel: 08-660 43 30, e-post: peter.levin@forestlight.se

 

Detta pressmeddelande får inte, vare sig direkt eller indirekt, offentliggöras, publiceras eller distribueras i eller till USA, Australien, Japan, Nya Zeeland, Hong Kong, Sydafrika eller Kanada eller annat land där sådan åtgärd helt eller delvis är föremål för legala restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med värdepapper i Forestlight. Entertainment. Den förestående företrädesemissionen riktar sig inte till sådana personer vars deltagande förutsätter ytterligare prospekt, registrerings- eller andra åtgärder utöver de som följer av svensk rätt. Inga värdepapper i Forestlight Entertainment kommer att registreras enligt United States Securities Act från 1933, och inte heller enligt någon motsvarande lag i någon delstat i USA, eller tillämplig lag i annat land. Detta dokument har inte blivit godkänt av någon myndighet. Detta dokument är inte ett prospekt och investerare bör inte teckna eller köpa värdepapper refererade till i detta dokument med undantag för på grundval av sådan information intagen i det prospekt vartill detta pressmeddelande refererar till. Efter godkännande från Finansinspektionen kommer prospektet att bl.a. publiceras på Bolagets hemsida.

 

 


Attachments