DPA start met internationale arbeidsbemiddeling en neemt belang in Gllrmo


DPA Group heeft een belang van 75 procent genomen in Gllrmo, een organisatie die zich inzet voor Spaanse professionals die graag in Nederland aan de slag willen. DPA ziet met name kansen rond internationale arbeidsbemiddeling voor schaarse specialismen in de branches engineering, IT en zorg. De activiteiten van Gllrmo worden ondergebracht in een nieuwe DPA business unit met de naam 'DPA Spanish Professionals'. Onder leiding van Gllrmo oprichters Sebastian Schreijer en Pieter Loos zal DPA Spanish Professionals zich richten op de werving, selectie en begeleiding van Spaanse talenten. Daarbij wordt voor het matchen van kandidaten met vacatures en opdrachtgevers nauw samengewerkt met de in de betreffende deelmarkt gespecialiseerde DPA business unit.

Matchen
Gllrmo is in 2011 opgericht om de afstand tussen de Spaanse en Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen. "We spreken veel hoogopgeleide jonge mensen die er alles voor over hebben om aan de slag te gaan. Ze willen ervaring opdoen en een carrière opbouwen. In Spanje, waar bijna een kwart van de beroepsbevolking werkloos is en de jeugdwerkloosheid meer dan 50 procent is, is dat nauwelijks mogelijk. We zijn blij dat we onze activiteiten nu extra kracht kunnen bijzetten via DPA", zegt Sebastian Schreijer.

Op zoek naar ondernemingen en ondernemers
Eric Winter, CEO van DPA: "Nu de transformatie van DPA is afgerond, zoeken we actief naar nieuwe niches ofwel specifieke markten en domeinen met groeipotentie. We zoeken ook naar ondernemende mensen die hiervoor een business unit kunnen opzetten of leiden. Deze nieuwe activiteit past goed in onze groeistrategie, doordat we via Gllrmo kunnen beschikken over een extra poule van supergemotiveerde kandidaten, met de juiste wervingsmechanismen en begeleiding. Bovendien kijken we al een tijdje naar de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de instroom van gekwalificeerde specialisten uit het buitenland."

Over Gllrmo
Gllrmo helpt Spaanse kennismigranten bij het zoeken van werk en huisvesting in Nederland. Daarbij voorziet Gllrmo onder andere in begeleiding, regelmatige bijeenkomsten en cursussen Nederlands. Primair doel is om de Spaanse professional bekend te maken bij Nederlandse bedrijven, en Nederland aantrekkelijk te maken als migratieland voor hoogopgeleide Spanjaarden. De naam Gllrmo (Guillermo) verwijst naar de eerste bekende connectie tussen Nederland en Spanje: Willem van Oranje.

Over DPA
DPA detacheert interim professionals bij bedrijven, overheden en non-profit instellingen. Via markt-, klant- en mensgerichte business units kunnen opdrachtgevers snel beschikken over flexibele oplossingen voor vernieuwings- en verandertrajecten, specifieke projecten en tijdelijke vervanging. DPA bestaat uit DPA Banking & Insurance, DPA Compliance, DPA Engineering, DPA Finance, DPA IT, DPA Legal, DPA Recht & Ruimte, DPA Supply Chain, DPA Sociale Zekerheid, Benkis en GEOS. De onderneming is genoteerd aan de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext. Meer informatie is beschikbaar op www.dpa.nl.

Voor meer informatie
Contactpersoon bij DPA Investor Relations is Liesbeth Bleeker: liesbeth.bleeker@dpa.nl of via telefoonnummer 020 515 15 55.


Attachments

Volledig persbericht DPA