FLSmidths køb af australske Ludowici på plads


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 29-2012, 3. juli 2012.

FLSmidths bestyrelse og koncerndirektion kan med stor glæde meddele, at med Ludowici-aktionærernes accept den 31. maj 2012 og de nødvendige myndigheds- og retsgodkendelser er FLSmidths køb af det australske ingeniør- og udstyrsleverandørfirma Ludowici Limited i dag den 3. juli 2012 nu endeligt. Købet er gennemført til en pris af AUD 11,00 pr. Ludowici-aktie svarende til en enterprise value på cirka AUD 388 mio. på kontant og gældfri basis og svarende til et enterprise value/EBITDA-forhold i 2011 på 13,4x, baseret på FLSmidths estimat om et proforma EBITDA-resultat for 2011 på AUD 29 mio.

Ludowici er verdens førende leverandør af kulcentrifuger, vibrationssigter samt tilhørende sliddele og serviceydelser til mineralindustrien. Ludowici har hovedkontor i Brisbane i Australien, og med cirka 450 af de omtrent 1.100 medarbejdere samt cirka 65% af omsætningen i Australien betyder købet en væsentlig styrkelse af FLSmidths tilstedeværelse i denne vigtige mineregion. Desuden vil købet understøtte FLSmidths bestræbelser på at udbygge sine Customer Services-ydelser, idet cirka 60% af Ludowicis omsætning er relateret til serviceaktiviteter, reservedele og forbrugsvarer.

Det er FLSmidths strategi at blive markedsførende inden for seks fokusindustrier: kul, jernmalm, gødningsmineraler, kobber, guld og cement. Med købet af Ludowici kan FLSmidth tilbyde et stort set komplet produktprogram inden for kuloparbejdning og vil kunne supplere sin portefølje inden for oparbejdning af kobber og jernmalm med førende teknologier og produktmærker.

Ludowici noterede en omsætning for året, der sluttede 31. december 2011, på AUD 220 mio. FLSmidth estimerer på basis af offentligt tilgængelige oplysninger, at Ludowici har opnået et proforma EBITDA-resultat på cirka AUD 29 mio. og et proforma EBIT-resultat på cirka AUD 22 mio. inklusive helårseffekten af de to opkøbte virksomheder i 2011, Meshcape og Amseal.

FLSmidth vil, i forbindelse med halvårsrapporten for FLSmidth & Co. for perioden 1. januar til 30. juni 2012 som offentliggøres 15. august, justere sine forventninger for hele året med indregning af købet af Ludowici.

Medens integrationen pågår, vil Ludowici operere under navnet FLSmidth Ludowici.

Krav om kompensation i henhold til kendelsen fra den australske myndighed for virksomhedsovertagelser var minimale og er alle indfriet.

                     -------------------------------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til koncerndirektør Peter Flanagan, FLSmidth & Co. A/S på tlf. +45 36 18 18 61.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF version