CORRECTION: Trifork erhverver software virksomheden Orange11, og opjusterer 2012-forventningerne

Meddelelse nr. 9/2012


Aarhus, den 4. juli 2012, 2012-07-04 12:31 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Trifork A/S har i dag underskrevet en bindende aftale med den hollandske software virksomhed Orange11 om erhvervelse af alle aktierne i selskabet. Teknologisk og geografisk komplementerer de to selskaber hinanden, og investeringen forventes allerede i 2012 at påvirke resultatet positivt. Trifork opjusterer således omsætningen for 2012 til DKKm 230 (mod tidligere DKKm 215) og EBITDA-resultatet til DKKm 36 (mod tidligere DKKm 34).

Betalingen sker i form af Trifork aktier og et kontantbeløb. Orange11 fortsætter som en selvstændig forretningsenhed med Trifork repræsenteret i bestyrelsen. 

Den samlede købesum er aftalt til EURm 6,25. Købesummen forfalder med en kontantbetaling i Q3-2012 på EURm 3,675 og den resterende købesum forfalder over en periode på 2,5 år, hvor af 32% betales med Trifork-aktier. Den resterende købesum er bundet op på earn-out mål for virksomheden og lock-up mål for nøglemedarbejdere.

Stor forretningsmæssig synergi

Den forretningsmæssige synergi de to selskaber imellem vurderes som stor - både i forhold til talentmassen og det geografiske match.

Orange 11 har som Trifork valgt at fokusere på et dynamisk udvikler-miljø og har evnet at tiltrække meget kompetente medarbejdere. Forretningsmæssigt er de to selskaber ligeledes i gang med den samme omstillingsproces fra salg af enkeltstående projekter og løsninger til en basisforretning, der i højere grad består af kerneprodukter, der kan individuelt tilpasses.

Orange11 har base i Amsterdam og bliver fremover Triforks brohoved i Holland. Triforks internationale profil bliver derved styrket til repræsentation på 6 markeder og i 7 byer – målsætningen for 2015 er således allerede indfriet.

Trifork og Orange11 er ikke fremmede for hinanden. Siden 2010 har virksomhederne arbejdet sammen omkring udviklingen og gennemførelsen af software konferencen GOTO Amsterdam. Baseret på dette succesfulde samarbejde, og på synergierne der ses i et langsigtet strategisk samarbejde, åbner opkøbet en ny række af muligheder for begge virksomheder - både i Holland og Internationalt.

Opjustering af forventningerne til 2012

Opkøbet af Orange11 forventes allerede i 2012 at påvirke resultatudviklingen i koncernen positivt. Trifork opjusterer derfor omsætningen for 2012 til DKKm 230 mod tidligere forventet DKKm 215, og EBITDA-resultatet forventes at blive DKKm 36 mod tidligere forventet DKKm 34. EBITDA-marginen for 2012 forventes fortsat at blive over 15%.

”Vi har i Orange11 fundet en software virksomhed med samme mind-set som Trifork. Der er tale om en høj-kompetent virksomhed, som har udviklet sig utrolig positivt de seneste år og vigtigst af alt - med solide rødder i den agile udviklertilgang. Vi tror på, at Trifork i fællesskab med Orange11 kan løfte udviklingen til nye niveauer, således at vi kan fastholde vores førerposition inden for de mobile løsninger. Mange af Triforks produkter vil kunne sælges på det hollandske marked, som er væsentligt større end det danske og Orange11 vil være organisationen, der med succes kan implementere dem hos kunderne”, udtaler Jørn Larsen, CEO, Trifork A/S og fortsætter: ”Samtidigt har vi hos Orange11 set starten til en række nye og spændende produkter, som vi glæder os til sammen at præsentere for Triforks eksisterende kunder”.

"Vi er alle meget begejstrede og ser frem til at tilbyde vores kunder endnu mere viden og løsninger fra vores nye position som en del af en større international gruppe af teknologi eksperter”, siger Jeroen Speekenbrink, CEO, Orange11. Steven Schuurman, tidligere CEO og ejer, Orange11, fortsætter: "Vores kunder vil helt sikkert kunne drage fordel af teknologier og løsninger fra Trifork, mens vores hold af eksperter vil være i stand til at udvide deres horisont yderligere".

 

Om Trifork

Trifork blev etableret i 1996 og er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen. Virksomheden er en innovativ software udvikling virksomhed der fokuserer på forretningsområderne: Mobile, Agile og Cloud. Trifork udvikler og leverer forretningskritiske IT-systemer til flere sektorer som bl.a.: Finans, Sundhed, Offentlig, Fremstilling og Telekom. Der er 180 medarbejdere fordelt på 7 kontorer i Åarhus, København, London, Zürich, Krakow, Stockholm og San Francisco. Ved udgangen af 2011 havde Trifork en markedsværdi på DKKm 256 / EURm 34, med en omsætning på DKKm 175 / EURm 23.

 

Om Orange11

Orange11, der blev etableret i 2002 er en ledende full-service leverandør af specialtilrettede applikationer af høj kvalitet. Virksomheden har specialiserede teams der tilbyder end-to-end projektleverancer for at supportere hele livscyklussen af et projekt eller produkt. Lige fra forretningsanalyser, design, udvikling og test til support og vedligeholdelse. Ud over dette tilbyder Orange11 high-end konsulentydelser samt uddannelse. Orange11 har en imponerede track-record indenfor sektorerne: Uddannelse, Offentlig, Sundhed og Finans. Virksomheden er vokset meget i løbet af de sidste 3 år og har i dag knap 60 medarbejdere baseret i Amsterdam.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Trifork A/S

 

Trifork A/S
Margrethepladsen 4
DK8000 Aarhus C
CVR-no. 20921897
ISIN DK0060102887
Shortform: TRIFOR
Phone: +45 8732 8787
Fax: +45 8732 8788

Contact:
CEO, Jørn Larsen
Tel: +41 79 430 9697
Email: jla@trifork.com
Internet: www.trifork.com