Albatrosh er SpareBank 1 SMN JazZtipendiat 2012


SpareBank 1 SMN har - i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter - gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen.

Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat - en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.250.000,- i tillegg legger MidtNorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen.

Den samlede verdien av SpareBank 1 JazZtipendiat gjør den derfor til den største jazzprisen i Norge, og årets tildeling offentliggjøres under Moldejazz 2012.

Målet med SpareBank 1 JazZtipendiat er å bidra til at Norge - med grunnlag i det unike jazzmiljøet ved NTNU og landet forøvrig - fortsatt kan få fram noen av verdens mest spennende jazzmusikere og komponister.

Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som et av de ledende, store jazzensembler i Norge.

Stipendet vil bli delt ut hvert år på Moldejazz fremover. Pengene skal gi mulighet for stipendiaten til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal førstegangs framføres på Moldejazz påfølgende år.

Juryen har bestått av:

Njål Ølnes                              musiker
Sissel Vera Pettersen              musiker
Jan Ole Otnæs                        festivalsjef Moldejazz
Bjørn Willadsen                     leder av Midtnorsk Jazzsenter
Per Oskar Olsen                     konsernbanksjef SpareBank 1 SMN

Til årets JazZtipendiat meldte det seg en rekke svært godt kvalifiserte søkere. Juryen har hatt en krevende oppgave, men enstemmig valgt en kandidat.

Juryens begrunnelse:
JazZtipendiaten er et ensemble som ble etablert i 2006 og som har rukket seg å gjøre seg bemerket nasjonalt og internasjonalt på konserter og ved CD utgivelser. Bandet består av musikere som er fremragende instrumentalister og improvisatorer og deres framføringer blir beskrevet som tett og dynamisk. Alt repertoar er skrevet og arrangert av musikerne selv og har et klart jazzfundament og referanser til klassisk musikk og samtidsmusikk. Bandets medlemmer har bakgrunn fra jazzutdanningene på NTNU og Norges musikkhøgskole og er svært aktive i ulike konstellasjoner. Bandet vant jazzintro i 2008 og fikk prisen som beste band i North Sea Jazz sin European Jazz Competition i 2009, hvor juryleder Maria Schneider uttalte: "Most original, great interplay and amazing improvisation, effective and colourful compositions..."
JazZtipendiat 2012 er Albatrosh - Eyolf Dale og Andre Roligheten.

For mer informasjon kontakt;

Per Oskar Olsen i SpareBank 1 SMN                       telefon 9010 2358

Bjørn Willadsen, Midtnorsk Jazzsenter                    telefon 4154 2095

Om SpareBank 1 SMN
SpareBank 1 SMN er regionens ledende finanskonsern. Markedsleder i privat- og bedriftsmarkedet, og lokalisert på 43 steder i regionens kommuner med i alt 54 kontor.

 

Vårt mål er å være den anbefalte banken for kunder i Trøndelag og på Nordvestlandet, og som lokal og selvstendig sparebank føler vi et spesielt ansvar for å stimulere til vekst og trivsel i regionen. Vi bygger vår virksomhet på nærhet til kundene, god tilgjengelighet, full produktbredde og helhetlig økonomisk rådgivning.

 

Hovedkontoret er i Trondheim. Konsernet har ca 1100 ansatte og omfatter også datterselskapene SpareBank 1 SMN Finans, EiendomsMegler 1 Midt-Norge, Allegro Finans og SpareBank 1 SMN Regnskap. Banken er største aksjonær med eierandel på 33 prosent i BN Bank.

 

SpareBank 1 SMN er en av seks eiere av SpareBank 1 Gruppen. Ønskes ytterligere informasjon, besøk vår hjemmeside www.smn.no