INTERAVANTI OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2012


 

                                                                                            PÖRSSITIEDOTE    27.7.2012 KLO 17:30

TAMMI – KESÄKUU 2012 LYHYESTI

  • Konsernin liikevaihto katsauskaudella oli 5,6 milj. euroa (3,7). Yrjö Wigren Oy:n osuus liikevaihdosta oli 3,3 milj. euroa (1,7).
  • Katsauskauden voitto ennen veroja oli 0,8 milj. euroa (0,7).
  • Tulos/ osake oli 0,09 euroa (0,08).
  • Omavaraisuusaste oli 57,4 % (56,0) ja gearing oli 51,8 % (62,1).
  • Kiinteistöliiketoiminta kehittyi katsauskaudella kohtalaisesti huolimatta talousympäristön heikentymisestä.
  • Lihanjalostusliiketoiminta ei kehittynyt odotusten mukaisesti. Yrjö Wigren Oy:n heikentyneisiin tulosodotuksiin perustuva ehdollisen kauppahinnan arvonmuutos paransi konsernin tulosta 0,5 milj. eurolla.
  • Vuokrausaste on katsauskauden päättyessä n. 96 % (90).

SIJOITUSOMAISUUS
Interavanti Oyj:n omistuksessa on 30.6.2012 sijoituskiinteistöjä yhteensä 61 380 m2 (63 616). Vuokrattujen tilojen keskimääräinen  nettovuokratuotto on 8,8 % (8,3).                                                                                     

SUOMI
Suomessa on sijoituskiinteistöjä yht.18 751 m2 (20 987), joka on n. 31 % (33) koko sijoituskiinteistökannasta. Vuokrausaste on 86 % (74).

VIRO
Virossa tytäryhtiö Varasto Estonia Oü:n omistuksessa on logistiikkatiloja yht. n. 24 073 m2 (24 073), joka on n. 39 % (38) koko sijoituskiinteistökannasta. Vuokrausaste on 100 % (97). Rakennusoikeutta on jäljellä n. 7 000 m2.

PUOLA
Puolassa tytäryhtiö Varasto Poland Sp. z o.o.:n omistuksessa on logistiikkatiloja yht. n. 6 486 m2 (6 486), joka on n. 10 % (10) koko sijoituskiinteistökannasta. Vuokrausaste on 100 % (100). Tontille on rakennettavissa n. 35 000 m2 uutta logistiikka- ja tuotantotilaa.

UNKARI
Unkarissa tytäryhtiö Warasto Hungary Kft:n omistuksessa on logistiikkatiloja yht. 12 070 m2 (12 070), joka on 20 % (19) koko sijoituskiinteistökannasta. Vuokrausaste on 100 % (100).

KIINTEISTÖOMAISUUDEN ARVOSTUS
Sijoituskiinteistöjen markkina-arvot on arvioitu ulkopuolisen arvioitsijan toimesta tilinpäätöshetkellä 31.12.2011. Yhtiö on käyttänyt kirjanpidossaan ulkopuolisen arvioitsijan ilmoittamaa arviota vähentäen siitä tarkkuusmarginaalin alarajan -10 %.  Seuraava ulkopuolinen markkina-arviointi tehdään tavanmukaisesti neljännellä vuosineljänneksellä.

RAHOITUS
Konsernin korolliset velat ovat yhteensä 16,4 milj. euroa (17,8), josta alle vuoden kuluttua erääntyvien osuus 1,7 milj. euroa (1,1) sisältyy taseen lyhytaikaisiin velkoihin. Konsernin rahavarat ovat 2,1 milj. euroa (0,6) ja nettovelka 14,3 milj. euroa (17,2). Katsauskauden lopussa konsernilla on yhteensä 3,4 milj. euroa (3,4) shekkitililimiittiä, josta käyttämättä on 3,0 (1,7) milj. euroa.

Katsauskauden tulokseen sisältyy vaihtuvakorkoisen lainan korkoriskin suojaamiseksi otetuista koronvaihtosopimuksista kirjattu 0,0 milj. euron laskennallinen arvostusero (0,3).

KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN INVESTOINNIT
Katsauskauden kiinteistöliiketoiminnan bruttoinvestoinnit olivat yht. n. 0,4 milj. euroa (0,7).

KIINTEISTÖOMAISUUDEN MYYNNIT
Katsauskauden aikana myytiin kolme toimistotilaa Suomessa, yht. 1 927 m2, n. 1,3 milj. eurolla. Myynnistä kirjattiin tappiota konsernissa 70 tuhatta euroa ja emoyhtiöön voittoa 0,6 milj. euroa.

YRJÖ WIGREN OY
Interavanti Oyj:n ja Perniön Liha Oy:n yhdessä omistama yhtiö osti Yrjö Wigren Oy:n liiketoiminnan Yrjö Wigren Oy:n konkurssipesältä maaliskuussa 2011. Hankintamenoon sisältyi 0,7 milj. euron suuruinen lisäkauppahinta, joka perustui arvioon yhtiön tulontuottamiskyvystä tulevina vuosina. Velaksi luokiteltu ehdollinen vastike arvostetaan raportointihetkellä käypään arvoon, ja tästä mahdollisesti syntyvä voitto tai tappio kirjataan tulosvaikutteisesti.

Yhtiön liiketoiminnan uudelleenjärjestelyt aloitettiin vuoden 2011 aikana tavoitteena vastata toimialan tulevaisuuden haasteisiin ja omistajien taloudellisiin odotuksiin. Arvioitua enemmän kohonneet raaka-ainekustannukset, joita ei ole pystytty täysimääräisesti viemään myyntihintoihin, sekä liiketoiminnan uudelleenjärjestelytoimenpiteiden jatkuminen myös vuoden 2012 aikana johtivat siihen, että yhtiö on laskenut arviotaan ehdollisen vastikkeen määrästä. Ehdollisen vastikkeen arvon muutos paransi konsernin tulosta raportointikaudella 0,5 milj. euroa.

Yhtiö arvioi, että Yrjö Wigren Oy:n kuluvan vuoden tulos on negatiivinen.

Katsauskauden loppupuolella Yrjö Wigren Oy hankki Wigren Catering Oy:n koko osakekannan. Omistusoikeus yhtiön osakkeisiin siirtyi 1.5.2012. Vaikutus konsernin raportointikauden liikevaihtoon oli 0,3 milj. euroa ja tulokseen ennen veroja 0,0 milj. euroa.
 

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Kiinteistöliiketoiminnan vuokrausaste on hyvä ja on syytä olettaa, että näin on jatkossakin. Sen sijaan toimialan käyttökulut ovat kasvaneet inflaatiota nopeammin, mikä vaikuttaa negatiivisesti kiinteistöjen tuottotasoon.

Lihanjalostustoiminnan arvioitua enemmän kohonneiden kustannusten, joita ei ole täysimääräisesti pystytty viemään myyntihintoihin ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjen pitkittymisen seurauksena lihanjalostustoiminnan tuloksen odotetaan olevan tappiollinen.

Yhtiö jatkaa Puolassa omistamansa maa-alueen II vaiheen rakentamisen suunnittelua.

Yhtiö etsii edelleen kiinteistösijoituskohteita sekä osakkuuksia kasvuyrityksistä.

TOIMINNAN RISKIT 

Kiinteistöliiketoiminnan riskit
Interavantin kiinteistöliiketoiminnan merkittävimmät riskit ovat lähinnä asiakas- ja rahoituskeskeisiä.

Loppuvuonna 2008 alkanut maailmanlaajuinen lama ja taloudellinen epävarmuus ovat heijastuneet myös Interavanti Oyj:n toimintaan siten, että yleisen taloudellisen tilanteen heikentyminen ja pitkittyminen on vaikuttanut epäsuotuisasti yhtiön asiakkaisiin ja sitä kautta se voi vaikuttaa myös Interavanti Oyj:n liiketoimintaan. Edellä mainittu kehitys ja epävarmuus ovat jatkuneet katsausajankohtaan asti ja jatkunevat edelleen.

Yhtiön ulkomailla sijaitsevat kohteet on vuokrattu pitkäaikaisilla sopimuksilla vakavaraisille vuokralaisille. Interavantin vuokrasopimukset Puolassa ja Unkarissa ovat euromääräisiä.

Yhtiö otti vuonna 2008 18,0 milj. euron vaihtuvakorkoisen lainan. Katsauskauden päättyessä lainaa on jäljellä 13,7 milj. euroa (14,7), josta 11,4 milj. euroa (13,3) on suojattu koronvaihtosopimuksella. Lisäksi konserniin kuuluva tytäryhtiö otti vuonna 2011 0,8 milj. euron vaihtuvakorkoisen lainan, josta 0,4 milj. euroa on suojattu koronvaihtosopimuksella.

Yhtiö haluaa edelleen pitää maksuvalmiuden ja omavaraisuusasteen hyvänä ja välttää kohtuuttomia riskejä.

Lihanjalostusliiketoiminnan riskit                                  
Lihanjalostusliiketoiminnan kannattavuuteen voivat vaikuttaa liharaaka-aineen markkinahinnan muutokset sekä muutokset suomalaisen liharaaka-aineen tuotantomäärissä ja saatavuudessa. Myös muutokset lihan kulutustottumuksissa voivat vaikuttaa lihanjalostustoiminnan kannattavuuteen ja liiketoiminnan laajuuteen.

Yrjö Wigren Oy pyrkii suojautumaan epäsuotuisien tuotantokustannusten hintakehityksen vaikutukselta tarvittaessa tuotannollisin sopeutuksin ja pyrkii ennakoimaan muutokset lopputuotteiden hinnoittelussa.

Elintarvikkeiden valmistukseen liittyy aina raaka-aineiden, valmisteiden ja tuotantoprosessin laatuun ja turvallisuuteen liittyvät riskit. Yrjö Wigren Oy:llä on käytössään menetelmät tuotantoprosessien turvallisuuden varmistamiseksi. Omavalvonnalla varmistetaan tuotannon laatu.

Suomalainen elintarvikealan vähittäiskauppa on hyvin keskittynyttä. Riippuvuus yksittäisistä asiakkuuksista voi tällöin muodostua suuremmaksi. Wigren tunnetaan lähes satavuotiaasta perinteestään ja korkealaatuisista tuotteistaan, mikä antaa vahvan pohjan yhtiön tulevaisuuden kehittämiselle. Yrjö Wigren Oy:n arvostettu tuotemerkki vahvistaa yhtiön asemaa elintarvikkeiden tuotantoketjussa.

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS
Varsinainen yhtiökokous 7.3.2012 vahvisti yhtiön tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.- 31.12.2011 sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle kyseiseltä tilikaudelta.

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että Interavanti Oyj:n voittovaroissa olevat tappiot katetaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta.

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että vuodelta 2011 varoja jaetaan 0,10 euroa osakkeelta eli yhteensä 970 320,60 euroa, joka katetaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta.

Varoihin on oikeus osakkeenomistajalla, joka varojenjaon täsmäytyspäivänä 12.3.2012 on merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Varojen maksu alkoi 16.5.2012.

Lisäksi yhtiökokous valtuutti hallituksen jakamaan varoja enintään 0,15 euroa/ osake vuodelta 2011.

Yhtiökokous päätti, että hallitukseen kuuluu 4 jäsentä. Hallituksen jäseniksi yhtiökokous valitsi edelleen Lasse Jokisen, Pekka Saarenpään, Jorma Lindströmin ja Veikko M Vuorisen.

Tilintarkastajaksi valittiin edelleen KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy, jonka nimeämänä päävastuullisena tilintarkastajana toimii Samuli Perälä, KHT.

Yhtiökokous hyväksyi hallituksen esityksen ja valtuutti hallituksen hankkimaan ja luovuttamaan omia osakkeita enintään 970 320 kpl. Omien osakkeiden hankintaa ei ole käynnistetty.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 20 000 000 kpl uuden osakkeen antamisesta yhdessä tai useammassa erässä. Uusia osakkeita voidaan antaa osakkeenomistajille heidän osakeomistusten suhteessa tai osakeomistajien etuoikeudesta poiketen suunnatulla annilla. Uusien osakkeiden antamisohjelmaa ei ole käynnistetty.

OSAKKEENOMISTAJAT JA OSAKKEET
Suurimmat osakkaat 30.6.2012 olivat Lasse Jokinen, joka yhdessä määräysvaltayhtiönsä kanssa omistaa 49,5 % osakkeista ja äänistä sekä Veikko M Vuorinen, joka omistaa 44,3 % osakkeista ja äänistä. Osakkaiden lukumäärä 30.6.2012 oli 353 (357).

Osakkeiden lukumäärä keskimäärin katsauskaudella oli 9.703.206 kpl. Ulkona olevien osakkeiden lukumäärä on 9.703.206 kpl.

LÄHIPIIRITAPAHTUMAT
Katsauskaudella on ostettu vähäinen määrä asiantuntijapalveluja lähipiiriin kuuluvalta taholta.

Katsauskauden aikana Joestoni Investeeringu AS on vuokrannut tilaa Varasto Estonia Oü:ltä ja Varasto Estonia Oü on ostanut kiinteistön huoltoa ja hallinnointia Joestoni Investeeringu AS:ltä, jonka omistaja kuuluu Interavantin lähipiiriin.

KATSAUSKAUDEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEISET OLENNAISET TAPAHTUMAT
Neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi
Yrjö Wigren Oy ja Wigren Catering Oy jättivät heinäkuussa henkilöstön edustajille neuvotteluesityksen henkilöstön vähentämiseksi. Ensimmäinen neuvottelu oli 25.7.2012.

Neuvottelujen piiriin kuuluvat Yrjö Wigren Oy:n ja Wigren Catering Oy:n henkilöstö, yhteensä 53 henkilöä. Neuvotteluilla pyritään noin 0,2 miljoonan euron kustannussäästöön vuositasolla. Säästöt arvioidaan toteutettavan sekä työvoiman vähentämisillä että muilla toimenpiteillä. Toteuttamistapa täsmentyy neuvottelujen aikana.

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA JA TASE 30.6.2012

Interavanti Oyj laatii konsernitilinpäätöksensä EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansainvälisten tilinpäätösstandardien (International Financial Raporting Standards, IFRS) mukaisesti ja osavuosikatsaus 1.1. -30.6.2012 on laadittu IAS 34 Osavuosikatsaukset -standardin mukaisesti.

Interavanti on soveltanut osavuosikatsauksen laadinnassa samoja laadintaperiaatteita kuin vuoden 2011 tilinpäätöksessään kuitenkin siten, että konserni on 1.1.2012 alkaen ottanut käyttöön vuositilinpäätöksen 2011 laatimisperiaatteissa mainitut IASB:n julkistamat uudet tai uudistetut IFRS -standardit ja IFRIC - tulkinnat. Näillä uusilla tai uudistetuilla standardeilla ja tulkinnoilla ei ole ollut vaikutusta katsauskaudella esitettyihin lukuihin.

 

 
KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA
     
1000 EUR (IFRS) 1-6/2012 1-6/2011 2011
       
LIIKEVAIHTO 5 634 3 727 9 141
Muut tuotot 525 0 476
Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varaston muutos 42 19 65
Aineiden, tarvikkeiden ja palvelujen käyttö -2 144 -846 -2 568
Ylläpito- ja korjauskulut -580 -773 -1 457
Työsuhde-etuuksista aiheutuvat kulut -1 100 -597 -1 551
Poistot -174 -66 -288
Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutokset 0 0 -785
Myyntivoitot ja -tappiot -70 0 0
 
Muut kulut
-1 142 -812 -1 985
       
LIIKEVOITTO 990 652 1 048
       
Rahoitustuotot 142 393 515
Rahoituskulut -350 -353 -868
       
VOITTO ENNEN VEROJA 783 692 695
       
Tuloverot 10 -45 58
       
TILIKAUDEN TULOS 792 647 753
       
TILIKAUDEN LAAJA TULOS 792 647 753
       
Tilikauden tuloksen jakautuminen      
 Emoyrityksen omistajille 915 741 970
 Määräysvallattomille omistajille -123 -94 -217
  792 647 753
       
Tilikauden laajan tuloksen jakautuminen      
Emoyrityksen omistajille 915 741 970
Määräysvallattomille omistajille -123 -94 -217
  792 647 753
       
Emoyrityksen omistajille kuuluvasta      
voitosta laskettu osakekohtainen tulos:      
Laimentamaton ja laimennettu 0,09 0,08 0,10

 

KONSERNITASE      
1000 EUR (IFRS) 30.6.2012 30.6.2011 31.12.2011
 
 
VARAT
     
Pitkäaikaiset varat      
Sijoituskiinteistöt 38 659 40 614 39 316
Aineettomat hyödykkeet 2 274 1 953 1 872
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 2 268 1 240 2 465
Myytävissä olevat rahoitusvarat 75 124 75
Lainat ja muut saamiset 626 3 280 609
Laskennalliset verosaamiset 120 23 120
  44 021 47 234 44 457
Lyhytaikaiset varat      
Vaihto-omaisuus 543 284 359
Myyntisaamiset ja muut saamiset 1 524 1 407 4 194
Rahavarat 2 108 597 420
  4 175 2 288 4 973
       
 
VARAT YHTEENSÄ
48 197 49 522 49 430
       
OMA PÄÄOMA      
Emoyrityksen omistajille kuuluva oma pääoma      
Osakepääoma 13 584 13 584 13 584
Ylikurssirahasto 5 788 5 788 5 788
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 2 777 4 145 4 145
Muuntoerot -80 -80 -80
Kertyneet voittovarat 5 796 4 255 4 484
Yhteensä 27 865 27 692 27 921
       
Määräysvallattomien omistajien osuus -245 5 -118
       
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 27 620 27 697 27 803
       
PITKÄAIKAISET VELAT      
Lainat 14 690 16 687 15 595
Laskennalliset verovelat 1 263 1 280 1 276
Muut velat 365 745 756
  16 318 18 712 17 627
LYHYTAIKAISET VELAT      
Lainat 1 726 1 097 1 557
Ostovelat ja muut velat 2 533 2 016 2 443
  4 259 3 113 4 000
       
VELAT YHTEENSÄ 20 577 21 825 21 627
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHTEENSÄ 48 197 49 522 49 430

 

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA
1000 EUR (IFRS)
1-6/2012 1-6/2011 2011
       
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRTA      
Liikevoitto 990 652 1 048
Oikaisut liikevoittoon -280 66 1 073
Käyttöpääoman muutos -276 45 -206
Rahoituserät ja verot -195 -236 -315
LIIKETOIMINNAN NETTORAHAVIRTA YHTEENSÄ 239 528 1 600
       
INVESTOINTIEN RAHAVIRTA      
Liiketoimintakauppa -63 -1 900 -2 128
Investoinnit sijoituskiinteistöihin -369 -706 -1 338
Saadut maksut factoring-saamisista 0 0 411
Aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden myynti 7 5 15
Investoinnit aineettomiin ja aineellisiin hyödykkeisiin -30 -40 -46
Luovutustulot sijoituskiinteistöistä 1 280 0 0
Tytäryhtiöosakkeiden myynnin rahavirtavaikutus 2 624 0 -0
INVESTOINTIEN NETTORAHAVIRTA YHTEENSÄ 3 449 -2 641 -3 086
       
RAHOITUKSEN RAHAVIRTA      
Lainojen takaisinmaksut -1 314 -474 -948
Määräysvallattomien osakkeenomistajien
sijoitukset tytäryhtiöön
0 70 70
Uudet lainat 285 2 862 2 532
Varojenjako -971 -485 -485
RAHOITUKSEN NETTORAHAVIRTA YHTEENSÄ -2 000 1 973 1 169
       
       
RAHAVAROJEN MUUTOS YHTEENSÄ 1 688 -140 -317
       
Rahavarat 1.1. 420 737 737
Rahavarat 30.6./31.12. 2 108 597 420

 

OMAA PÄÄOMAA KOSKEVAT LIITETIEDOT

 
1000 eur
Osakkeet
1 000 kpl
Osake-pääoma Ylikurssi-rahasto Omat osakkeet  
Yhteensä
           
01.01.2011 9 703 13 584 5 788 0 19 372
30.06.2011 9 703 13 584 5 788 0 19 372
31.12.2011 9 703 13 584 5 788 0 19 372
30.06.2012 9 703 13 584 5 788 0 19 372

 

Yhtiön osakkeilla ei ole nimellisarvoa.

Osakkeiden lukumäärä keskimäärin katsauskaudella oli 9.703.206 kpl. Ulkona olevien osakkeiden lukumäärä on 9.703.206 kpl.                      

 

OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSET

1000 eur Osake-pääoma Yli-kurssi-rahasto Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto Muunto-erot Kerty-neet
voitto-
varat
Emoyri-tyksen omista-jille kuuluva oma pääoma yht. Määräys-vallat-tomien omistajien osuus Oma pääoma yht.
Oma pääoma 1.1.2011 13 584 5 788 5 485 -80 2 659 27 436 29 27 465
Varojenjako   -485     -485   -485

Katettu
emoyhtiön
edellisten vuosien tappiot
    -855   855      
           
Sijoitus tytäryhtiön omaan pääomaan       70 70
           
Tilikauden laaja tulos yhteensä   970 970 -217 753
Oma pääoma 31.12.2011 13 584 5 788 4 145 -80 4 484 27 921 -118 27 803
                           

 

Oma pääoma 1.1.2012 13 584 5 788 4 145 -80 4 484 27 921 -118 27 803
Varojenjako   -970     -970 -4 -974

Katettu
emoyhtiön
edellisten vuosien tappiot
    -398   398      
           
           
Tilikauden laaja tulos yhteensä   915 915 -123 792
Oma pääoma 30.6.2012 13 584 5 788 2 777 -80 5 796 27 865 -245 27 620

 

TUNNUSLUVUT 1-6/2012 1-6/2011 1-12/2011
Investoinnit, milj. eur 0,7 0,7 1,8
Henkilökunta 45 20 39
Liikevoitto, milj. eur 1,0 0,7 1,0
% liikevaihdosta 17,6 17,5 11,5
Tulos ennen veroja, milj. eur 0,8 0,7 0,7
Sijoitetun pääoman tuotto%, p.a. 5,1 4,7 3,6
Oman pääoman tuotto%, p.a. 5,7 4,7 2,7
Oma pääoma/ osake, eur 2,87 2,85 2,88
Omavaraisuusaste 57,4 56,0 56,4
Tulos/ osake 0,09 0,08 0,10
Nettovelkaantumisaste % (gearing) 51,8 62,1 60,2
Nettovuokratuotto % 8,8 8,3 8,6
Vuokrausaste % 96 90 94

 

TUNNUSLUKUJEN LASKENTAKAAVAT:                                                                                         

 

1. Oman pääoman tuotto % (ROE)

Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja -  verot
---------------------------------------------------------------------------------      x 100
Oma pääoma (keskimäärin vuoden aikana)

 

2. Sijoitetun pääoman tuotto % (ROI)

Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja + korko- ja muut rahoituskulut
--------------------------------------------------------------------------------------------------      x 100
Taseen loppusumma - korottomat velat (keskimäärin vuoden aikana)

 

3. Omavaraisuusaste %

Oma pääoma
--------------------------------------------------------------      
x 100
Taseen loppusumma - saadut ennakot

 

4. Tulos/osake (EPS)

Emoyhtiön omistajille kuuluva tilikauden tulos
-----------------------------------------------------
Osakkeiden lukumäärä keskimäärin tilikaudella

 

5. Oma pääoma/osake

Emoyhtiön omistajille kuuluva oma pääoma 
----------------------------------------------------------------
Osakkeiden lukumäärä tilinpäätöspäivänä

 

6. Nettovelkaantumisaste % (gearing)

Korolliset velat - rahat ja pankkisaamiset
-----------------------------------------------------------        x 100
Oma pääoma

 

7. Nettovuokratuotto

Nettovuokratuotot katsauskauden lopussa x 12
--------------------------------------------------------------------
      x 100
Sijoituskiinteistöjen tasearvo katsauskauden lopussa

 

8. Vuokrausaste

Vuokrattu pinta-ala
----------------------------  
     x 100
Vuokrattava pinta-ala

 

VAKUUDET JA VASTUUSITOUMUKSET      
1000 eur 30.6.2012 30.6.2011    31.12.2011
       
Omasta puolesta annetut vakuudet
 
     
Lainat ja luottolimiitit, joista on annettu vakuus 16 737 17 546 17 211
       
Vastuusitoumukset veloista      
Pantattu kiinteistöomaisuus 28 248 27 627 29 230
       
Annetut yrityskiinnitykset 1 500 1 500 1 500
       
Emoyhtiön konserniyhtiöiden puolesta antamat vakuudet      
Lainat ja luotto- sekä leasinglimiitit, joista annettu vakuus 2 592 1 200 2 348
Yleis- ja erityistakaukset 1 880 975 1 721
Pankkitakaukset 0 150 150
Tuotantokoneiden takaisinostositoumukset 75 45 80
       
Muut vastuut      
 
Alv-palautusvastuu
     
Perusparannusten alv-palautusvastuut 366 165 283

 

SEGMENTTI-INFORMAATIO

Interavanti Oyj harjoittaa kiinteistösijoitus- ja lihanjalostusliiketoimintaa. Kiinteistöliiketoiminta on jaettu alueellisiin liiketoimintayksiköihin Suomi, Viro, Puola ja Unkari. Lihanjalostustoiminta hankittiin 16.3.2011 ja määriteltiin erilliseksi toimintasegmentiksi. Katsauskauden loppupuolella hankitun Wigren Catering Oy:n luvut sisältyvät segmenttiin Lihanjalostustoiminta. Yhtiöllä on viisi raportointisegmenttiä, jotka on esitetty alla.

 

TOIMINTASEGMENTIT, 1000 eur      
LIIKEVAIHTO 1-6/2012 1-6/2011 2011
 
Kiinteistösijoitustoiminta
     
Suomi 826 779 1 555
Viro 676 693 1 396
Puola 223 212 424
Unkari 350 358 715
Eliminointi 0 -3 -7
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 2 075 2 039 4 083
       
Lihanjalostustoiminta 3 559 1 688 5 058
       
Konserni yhteensä 5 634 3 727 9 141
       
 
 
 
     
LIIKETOIMINNAN MUUT TUOTOT 1-6/2012 1-6/2011 2011
       
Kiinteistösijoitustoiminta      
Suomi 65 0 486
Muut 0 0 0
Eliminointi 0 0 -12
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 65 0 474
 
Lihanjalostustoiminta
459 0 2
       
Konserni yhteensä 525 0 476
       
 
LIIKEVOITTO
1-6/2012 1-6/2011 2011
 
Kiinteistösijoitustoiminta
     
Suomi 50 -173 -29
Viro 629 637 912
Puola 159 106 299
Unkari 326 323 466
Muut -11 -20 -118
Eliminointi 0 -3 -12
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 1 153 870 1 518
       
Lihanjalostustoiminta -163 -218 -470
Konserni yhteensä 990 652 1 048
       
       
Segmenttien tuloksiin                
sisältyy käyvän arvon    
muutoksia seuraavasti: 1-6/2012 1-6/2011 2011
 
Kiinteistösijoitustoiminta
     
Suomi 0 0 -327
Viro 0 0 -367
Puola 0 0 77
Unkari 0 0 -168
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 0 0 -785
       
Lihanjalostustoiminta 0 0 0
       
Konserni yhteensä 0 0 -785
       
VARAT 1-6/2012 1-6/2011 2011
       
Kiinteistösijoitustoiminta      
Suomi 17 456 19 126 18 805
Viro 15 378 15 423 15 336
Puola 5 327 5 251 5 282
Unkari 6 465 6 703 6 556
Muut 191 168 173
       
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 44 817 46 671 46 152
       
 
Lihanjalostustoiminta
3 380 2 851 3 278
Konserni yhteensä 48 197 49 522 49 430
   
 
   
       

INVESTOINNIT
  1-6/2012   1-6/2011   2011
       
Kiinteistösijoitustoiminta      
Suomi 359 509 880
Viro 9 0 277
Puola 0 12 13
Unkari 0 168 168
       
Kiinteistösijoitustoiminta yhteensä 368 689 1 338
       
Lihanjalostustoiminta 301 194 460
       
Konserni yhteensä 669 883 1 798

 

YRITYSHANKINNAT
 
Wigren Catering Oy
Hankittu nettovarallisuus ja liikearvo, alustava laskelma
 
1000 eur 2012
Aineettomat hyödykkeet 1
Aineelliset hyödykkeet 9
Vaihto-omaisuus 30
Myyntisaamiset ja muut saamiset 94
Rahavarat 16
Lainat -50
Ostovelat ja muut velat -375
Nettovarat -275
Hankintameno 147
Liikearvo 422
   
Hankintameno, rahana maksettu 79
Hankitut rahavarat 16
Rahavirtavaikutus -63

Yrjö Wigren Oy hankki raportointikaudella Wigren Catering Oy:n koko osakekannan hankintahintaan 147 tuhatta euroa. Hankintamenosta suoritettiin kaupan yhteydessä 79 tuhatta euroa. Kauppahinnan ja hankittujen yksilöitävissä olevien varojen ja vastattaviksi otettujen velkojen hankinta-ajankohdan erotus 422 tuhatta euroa merkittiin liikearvoksi yhtiön taseeseen.

Liikearvon katsotaan aiheutuvan pääasiassa synergiaeduista Yrjö Wigren Oy:n liiketoiminnan kanssa sekä asiakassuhteista, jotka eivät ole erikseen kirjattavissa.

50 % Wigren Catering Oy:n osakekannasta ostettiin yhtiöltä, jossa määräysvaltaa käyttävät kuuluvat Interavanti Oyj:n hallitukseen. Osakkeiden kauppahinta määritettiin käyttäen yleisesti hyväksyttyjä arvonmääritysmenetelmiä.

Wigren Catering Oy sisältyy segmenttiin Lihanjalostustoiminta.

AML:N 2:9 § MUKAISET ILMOITUKSET

Interavanti Oyj:lle ei tehty arvopaperimarkkinalain 2. luvun 9 § mukaisia ilmoituksia ajalla 1.1.- 30.6.2012.

Arvopaperimarkkinalain muuttamisesta 9.2.2007 annetun lain 152/2007 perusteella yhtiön koon (liikkeellä olevien osakkeiden arvo on alle 75 milj. euroa) huomioon ottaen Interavanti Oyj antaa Arvopaperimarkkinalain 2 luvun 5 C pykälän mukaiset johdon osavuotiset selvitykset tilikauden kolmelta ja yhdeksältä ensimmäiseltä kuukaudelta osavuosikatsausten sijasta.

Johdon 2. osavuotinen selvitys julkaistaan 26.10.2012. Tilinpäätöstiedote, osavuosikatsaukset ja  johdon osavuotiset selvitykset ovat luettavissa yhtiön kotisivuilla www.interavanti.fi ja paperikopiot postitetaan niitä pyytävälle.

Tiedot ovat tilintarkastamattomia.

Helsingissä 27.7.2012

Interavanti Oyj/ Hallitus

Lisätietoja antaa: Veikko M Vuorinen
puh. (09) 477 7220, 040 555 5511, fax (09) 4777 2240

 

JAKELU                                                                          

NASDAQ OMX                                                                     
keskeiset tiedotusvälineet                                                     
www.interavanti.fi


Attachments