Aqualifes finansieringsplaner forsinkes yderligere


First North meddelelse nr. 32 / 2012
31. juli 2012

  

Resumé:   Realiseringen af Aqualifes finansieringsplaner forsinkes yderligere. Selskabet drøfter lån fra et antal hovedaktionærer til finansiering af driften i mellemtiden. Man afventer tilsagn fra banken om fristforlængelse for tilbagebetaling af gæld.

 

Status for de kommercielle aktiviteter

Transatlantiske fragter

Siden april 2012 har der ikke været gennemført fragter mellem Canada og Europa, hvilket skyldes selskabets anstrengte likviditet. Aqualife arbejder dog sammen med kunden på at få genoptaget fragterne.

Størtransporter

Som tidligere meddelt til First North forventedes projektet, som Aqualife gennemfører i samarbejde med United Food Technologies GmbH om transport af et større volumen levende stør, sat i bero i perioden maj-juni 2012 på baggrund af tekniske forhold hos kunden. Parterne har desuden forhandlet en ny projektaftale, som forventes underskrevet snarest. Den indebærer blandt andet, at Aqualife påtager sig en vis, begrænset del af risikoen for resultatet af fragterne. Fragterne forventes genoptaget i oktober måned. 

Forretningsudvikling

Aktiviteterne til etablering af en trans-pacific transportkorridor fortsætter. Aftaler om etablering af en sådan korridor afventer en afklaring af Selskabets finansieringsmæssige situation. Statiske tests gennemføres i øjeblikket i USA, og en testfragt fra Nordamerika til Asien planlægges gennemført i august måned i år.

Aqualife har desuden arbejdet på at etablere lastvognsfragter mellem øst- og vestkysten af Nordamerika med sigte på at tilbyde kunder transport af østers og muslinger. Afhængigt af leverancesituationen og efterspørgslen vil der kunne blive tale om både øst- og vestgående fragter. Aqualife forventer, at de første lastvognsfragter vil blive gennemført i løbet af august måned i år. 

Finansiering

Aqualife A/S (”Selskabet”) har tidligere i 2012 i en række meddelelser til First North, senest selskabsmeddelelse 29/2012 (31. maj 2012) orienteret om en række væsentlige forhold i forbindelse med Selskabets finansiering, herunder følgende:

  • Selskabet havde i april 2012 opnået lån, i alt DKK 1,5 mio., fra to storaktionærer til finansiering af Selskabets drift indtil en større kapitaltilførsel kunne gennemføres. Efter forlængelse af fristen skulle disse lån tilbagebetales senest den 1. august 2012.
  • Selskabets tidligere bankforbindelse havde indvilget i, at betalingsfristen for 1. rate af Selskabets samlede gæld til banken på DKK 12 mio., et beløb på DKK 5,8 mio., blev udskudt til 31. juli 2012, samt at Selskabet inden da havde ret til, på nærmere definerede vilkår, at afvikle den samlede gæld på DKK 12 mio. ved betaling af DKK 5 mio. kontant.
  • Bestyrelsen planlagde at gennemføre en større kapitalrejsning inden udgangen af juli 2012, forventeligt på minimum DKK 12 mio. 

Den nævnte kapitalrejsning har dog ikke kunnet realiseres til udgangen af juli 2012.  De tidligere omtalte forhandlinger med nogle kvalificerede interesserede investorer er indtil videre sat i bero, da disse investorer har udtrykt, at de først ønsker at overveje en investering på et senere tidspunkt.

Selskabet søger derfor nu at skaffe finansiering fra andre kilder. Således har Selskabet drøftelser med en mindre kreds af betydende aktionærer om fra dem at få tilført den for Selskabets drift nødvendige likviditet i perioden frem til udgangen af december 2012, således at Selskabet i mellemtiden kan underbygge bæredygtigheden af de kommercielle aktiviteter og på dette grundlag rejse yderligere kapital. 

Selskabet har fra de to hovedaktionærer, der tidligere ydede lån på DKK 1,5 mio., fået accept af en forlængelse af låneperioden indtil udgangen af december 2012. Selskabet afventer i øjeblikket svar fra den tidligere bankforbindelse, om man er villig til på tilsvarende vis at give tidsfristforlængelse for tilbagebetaling af Selskabets restengagement med banken. 

Med disse tiltag anser Selskabets ledelse fortsat, at den nødvendige likviditet til Selskabets drift gennem 2012 vil være til stede.

Selskabet offentliggør halvårsmeddelelse den 15. august 2012.

 

Kontakt:    Erik Bresling, bestyrelsesmedlem, tlf. +45 28 14 19 99

                 www.aqualife.nu

 

                     

Selskabets Certified Advisor er Dahl-Sørensen & Partners A/S, Allan Reimann, tlf. +45 33 64 92 05

 

 


Attachments