FLSmidth overtager Decanter Machine, Inc.


PRESSEMEDDELELSE

FLSmidth har i dag indgået aftale om køb af det privatejede selskab Decanter Machine, Inc., en amerikansk producent og leverandør af centrifugalteknologi til den globale mineralindustri. Købet er med forbehold for ændret zoneplacering af en ejendom, hvilket forventes at ske i september. Parterne er enige om ikke at offentliggøre kontraktsummen.

Decanter er anerkendt som globalt førende inden for fremstilling af forskellige typer centrifuger til udskilning og tørring af faststof i mineralindustrien. Firmaet har leveret og installeret over 550 centrifuger i elleve lande.

I Decanters udbud af produkter og serviceydelser indgår endvidere reparation af rotorenheder, reservedele, service hos kunderne og forebyggende vedligeholdelse. Firmaet arbejder primært inden for kulindustrien og inden for forarbejdning af kaligødning.  

Med købet af Decanter supplerer FLSmidth den centrifugalteknologi til grove partikler som for nylig er overtaget med tilkøbet af den australske virksomhed Ludowici. Med disse to tilkøb råder FLSmidth over den komplette centifugalteknologi til oparbejdning af kul og til andre formål inden for FLSmidths fokusindustrier såsom gødningsmineraler. Desuden vil Decanters omfattende erfaring og solide knowhow inden for reparation, ombygning af rotorenheder, kundeservice og forebyggende vedligeholdelse sætte FLSmidth i stand til yderligere at styrke denne del af forretningen over for dets kunder i mineralindustrien.

"Dette er et vigtigt led i vores strategiske indsats for vækst inden for seks fokusindustrier: kul, jernmalm, gødningsmineraler, kobber, guld og cement. Tilsammen har købene i juli af den australske virksomhed Ludowici og nu Decanter styrket vore løsninger på mineralområdet, så vi står med et ideelt udgangspunkt for at blive kundernes foretrukne totalleverandør inden for både gødningsmineral- og kulindustrien," udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.

Decanter Machine, Inc. er grundlagt i 1983 (under navnet Decanter Services, Inc.) og har udviklet sig til en globalt førende virksomhed inden for centrifugalteknologi. Firmaet har hovedkontor i Johnson City, Tennessee, USA, og har yderligere kontorer i South Carolina, USA samt New South Wales, Australien. Firmaet har cirka 150 medarbejdere i alt. Decanter Machine Inc. havde i 2011 en omsætning på cirka USD 50 mio.

                   -------------------------------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til koncerndirektør Peter Flanagan, FLSmidth & Co. A/S på tlf. +45 36 18 18 00.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF fil