2012.gada 1.pusgada nerevidēts pārskats


Rīga, 2012-08-22 08:25 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Vadības ziņojums

Darbības veids

Goldinvest Asset Management AS (turpmāk Uzņēmums) pamatdarbības veids ir darījumi ar investīciju zeltu, sudrabu, platīnu un palādiju, tirdzniecība ar kolekcionāru aksesuāriem, dārgmetālu ekspertīzes un uzglabāšanas pakalpojumi kā arī darījumi ar dārgmetālus saturošām izejvielām, to otreizējo pārstrādi, pamatojoties uz Latvijas Republikas likumiem un starptautiskajiem tiesību aktiem.

Uzņēmuma darbība pārskata periodā

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gada 1.pusgadā sasniedza 3,42 miljonus latu, kas ir par 66% vairāk kā tajā pašā periodā gadu iepriekš, kad apgrozījums bija 2,06 miljoni latu. Lai arī būtiski palielinājās bruto pelņa – no 70,99 tūkstošiem latu 2011.gada 6 mēnešos līdz 208,15 tūkstošiem latu šogad 1.pusgadā, neto peļņas apmērs 2012.gada 1.pusgadā samazinājās un bija tikai 5.69 tūkstoši latu, pretstatā 22,37 tūkstošiem gadu iepriekš. Peļņas samazinājums skaidrojams ar pārdošanas izmaksu būtisku pieaugumu. Uzņēmuma aktīvu vērtība pārskata periodā ir palielinājusies par 19% no 1,68 miljoniem līdz 2,00 miljoniem latu.

Uzņēmums pārskata periodā koncentrējās uz diviem darbības veidiem - investīciju zelta tirdzniecību un dārgmetālus saturošu lūžņu pārstrādi. Salīdzinot ar iepriekšējo darbības gadu, šogad pirmajā pusgadā palielinājās dārgmetālu lūžņu pārstrādes apjomi, bet kritās investīciju zelta realizācija, kas skaidrojams ar pieprasījuma mazināšanos.

Finanšu risku vadība

Uzņēmuma darbība ir pakļauta dažādiem finanšu riskiem, ieskaitot kredītrisku, ārvalstu valūtu kursu, dārgmetālu biržas cenu un procentu likmju svārstību riskus. Uzņēmuma vadība cenšas minimizēt potenciālo finanšu risku negatīvo efektu uz Uzņēmuma finansiālo stāvokli. Riska faktori Sabiedrībai ir piedāvāto preču un pakalpojumu realizācijas apjomu neprognozējamība ilgtermiņā, dārgmetālu cenu svārstības pasaules tirgos, valūtu kursu svārstības īpaši LVL/USD, LVL/EUR, USD/EUR un iepirkto dārgmetālu saturošo lūžņu kvalitāte. Tāpat dažādu valstu ierobežojošā normatīvo aktu bāze dārgmetālu apritē.

Finanšu līdzekļi, kuri potenciāli pakļauj Uzņēmumu zināmai kredītriska koncentrācijas pakāpei, galvenokārt ir naudas līdzekļi un pircēju un pasūtītāju parādi. Uzņēmums ir ieviesis un ievēro kredītpolitiku, pārdodot pakalpojumus uz kredīta tikai klientiem ar labu kredītvēsturi un nepārsniedzot katram klientam noteikto kredīta apjomu. Pircēju un pasūtītāju parādi tiek uzrādīti atgūstamajā vērtībā. Uzņēmuma partneri naudas līdzekļu darījumos ir vietējās finanšu institūcijas ar atbilstošu kredītvēsturi.

Uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultāti ir tieši atkarīgi no Sabiedrības tirgoto preču un sniegto pakalpojumu realizācijas apjoma un to cenas. Samazinoties realizācijas apjomiem vai to cenai, pasliktināsies Sabiedrības finanšu stāvoklis.

Kā viens no būtiskākajiem riskiem ir makroekonomisko procesu ietekme un Sabiedrību, kā rezultātā var pieaugt piedāvāto preču un pakalpojumu izmaksas. Tāpat, būtisku iespaidu uz Sabiedrības darbību var atstāt makroekonomikas cikliskums gan Latvijā, gan pasaulē.

Par AS Goldinvest Asset Management:

Goldinvest Asset Management ir dibināts 1997.gadā un darbojas sadzīves un rūpniecisko dārgmetālu uzpirkšanas, pārstrādes un pārdošanas biznesā, kā arī investīciju dārgmetālu (zelts, pallādijs, platīns, sudrabs u.c.) pirkšanas un pārdošanas biznesā. Uzņēmums arī izsniedz aizdevumus pret dārgmetālu ķīlu. Uzņēmumam ir meitas sabiedrība Krievijā, filiāle Lietuvā, kā arī pieder daļas A/S „VEF” un uzņēmumā „VEF Komunikāciju Serviss”. Uzņēmuma akcijas ir iekļautas biržas NASDAQ OMX Riga alternatīvajā akciju tirgū First North. Papildus informācija par „Goldinvest Asset Management”: http://www.latgold.lv/

         Papildus informācija:
         Arnis Linde
         Projektu vadītājs
         AS Goldinvest Asset Management
         Tālrunis: +371 22050691
         e-pasts: arnis.linde@latgold.lv
         
         
         Sertificētais konsultants:
         Ģirts Apsītis
         Valdes priekšsēdētājs
         SIA "Ardente"
         Tālrunis: +371 29466577
         e-pasts: ardente@ardente.lv


Attachments